PANDEKAGER …. til hende den gravide, der ikke kan styre det!

For pokker da også! Efter flere dages hungren efter gode gammeldags pandekager, måtte jeg i dag bukke under for min preggo-cravings og lave en ordentlig omgang traditionelle pandekager med hele svineriet til.
…. Og det var altså min aftensmad – Hovsa.
Ingredienser og fremgangsmåde til ca. 10 mellemstore pandekager
- 4 æg
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 3 spsk. olie (neutral)
- 250 g mel
- ca. 4 dL sødmælk (Hvis meget tynde pandekager ønskes, brug da mere mælk)
- 1 nips salt
- ….. masser af smør til stegning. Og det skal være smør!
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål. Kom godt med smør på en pande ved mellemhøj varme, ikke maks varme, og lad det smelte. Jeg foretrækker at pandekagerne ikke er kæmpe store men en lille smule tykke, og det passer med at hver pandekage laves af ca. 1 dL af pandekageblandingen. Hvor gang en pandekage er lavet og en ny skal på panden kommes nyt smør på. Husk hele tiden at holde øje med hvornår pandekagerne skal vendes eller af panden, ellers brænder de helt sikkert på, for det går stærkt.
Tips: Kom de færdig stegte pandekager på en tallerken, som er dækket med et godt lag sølvpapir, på den måde holder man alle pandekagerne lune indtil de alle er lavet og klar til servering.
Fyld / Topping:
Man kan aldrig have for mange valgmuligheder til at komme på disse banditter.
- Sukker, Flormelis, Marmelade, Sirup, Nutella, Is, Bær, osv.
Velbekomme!
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu