Sund sukkerfri og glutenfri chokoladekage - 1 års fødselsdag i vuggestuen.

Vaniljekagebunde med eller uden farverig krymmel

2017-08-31-18-04-36-2

Homemade!

Det er verdens nemmeste at lave sine egne kagebunde, så lad nu vær med at købe de tørre sataner og kom i sving! Du vil ikke fortryde det.

Ingredienser svarende til 3 bunde: 

OBS: Der skal bruges en Ø24 springform 

  • 300 gram hvedemel
  • 6 æg
  • 300 gram sukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • Evt. farvet krymmel, ca. 3-4 spsk.

Fremgangsmåde:

1) Æg og sukker piskes til en lys og luftig masse. Mel, vaniljesukker og bagepulver sigtes sammen i en skål og kommes lidt ad gangen i æggemassen mens der vendes forsigtigt, så massen bliver ensartet og forbliver luftig. Når massen er ensartet, kommes der krymmel i, hvis man ønsker, vend det hurtigt rundt i dejen.

2) Kom dejen i en springform med det samme. Alt dejen skal i samme form, da det er efter bagningen, de 3 bunde skæres ud.

3) Bunden bages ved 180 grader i ca. 45 min. eller indtil den er helt gennembagt, den må ikke klistre når du stikker en træ-tandstik eller gaffel i den.

4) Køl kagen helt ned, før den skæres ud i 3 skiver. Jeg skærer altid lige lidt af toppen 1-2 mm (da den godt kan bule lidt i toppen og være lidt mørk).

–  Hvordan bundene skæres? Jeg tager noget ståltråd og hiver det forsigtigt igennem kagen. Dog skærer jeg først for med en kniv rundt om kagen. Har du ikke ståltråd kan man sagtens skære den hele vejen.

Anbefalinger til kager: 

Jeg bruger disse bunde i rigtig mange kager, men her på bloggen er de blevet brugt i Theodors ene dåbskage, og i hans 1-års fødselsdagskage.

skaermbillede-2017-09-01-kl-13-35-01

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sund sukkerfri og glutenfri chokoladekage - 1 års fødselsdag i vuggestuen.