Paneret kyllingefiletter fyldt m. ost og bacon

Choko-/Moccamousse kage

skaermbillede-2016-11-20-kl-15-32-16 skaermbillede-2016-11-20-kl-15-32-29

Øhj øhj øhj – Det her må være en af mine nye yndlingskager!

Den er cremet, den er snasket og den indeholder mine absolut yndlings: Kaffe og chokolade.

Indgredienser og fremgangsmåde:

(Jeg bruger en ca. Ø20 og en ca. Ø24 springforme) 

Chokoladekage/Bund:

  • 4 spsk. kakao
  • 150 g hvedemel
  • 170 g sukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 lille knsp. salt
  • 1 stort æg (eller 2 små)
  • 100 g smør
  • 150 g vand

 

1) Bland mel, kakao, sukker, bagepulver og salt sammen.

2) Tilsæt æg, smeltet smør og vand og pisk blanding jævn.

3) Kom dejen i en springform på ca. Ø20. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter ved 170 grader. Stik en gaffel ned i kagen, hvis dejen stadig klæber til gaflen, bag den da lidt mere – Ovne er meget forskellige. Bag den endelig ikke tør, den skal være lidt klæg i midten, men selvfølgelig ikke helt ubagt. Tjek evt. efter 25 min om den er færdig.

4) Lad kagen køle helt ned.

 

Moccamousse:

  • 5 dL fløde
  • 5 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. instant kaffe
  • 1 spsk. kogende vand
  • 50 g mørk chokolade
  • 4 blade husblas

 

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 5-10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Opløs kaffe i 1 spsk. kogende vand og lad det køle lidt ned. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade og kaffe i æggemassen.

2) Den udblødte husblas smeltes over vandbad og fordeles grundigt i æggemassen.

3) Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt mocca/choko-æggeblandingen i.

4) Den afkølede kage ligges nu i midten af en ca. Ø24 springform så der er luft hele vejen rundt om kagen. Kom evt. et stykke bagepapir i bunden af formen, så kagen let kan tages af. Moccamoussen hældes forsigtigt over kagen og ud i kanten og fordeles som en jævnt lag.

5) Kom kagen i fryseren i 1-1,5 timer.

 

Chokolademousse:

  • 5 dL fløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 4 blade husblas

 

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i æggemassen.

2) Den udblødte husblas smeltes over vandbad og fordeles grundigt i æggemassen.

3) Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt choko/æggeblandingen i.

4) Chokomoussen hældes forsigtigt over den faste moccamousse og fordeles som en jævnt lag.

5) Kom kagen i køleskabet i minimum 4-5 timer, gerne natten over.

 

Pynt:

  • 100 g chokolade (jeg bruger mørk, men også mælkechokolade kan bruges)
  • 1 bakke hindbær
  • Guldstøv

 

Skær nogle tynde skiver chokolade ca. 10 stk. Riv resten af chokoladen på den grove side af et almindelig rivejern. Når chokolademoussen har sat sig, fordeles den revne chokolade på toppen af kagen. Fordel hindbær på toppen, kom chokolade skriverne over hindbærene og drys evt. med lidt guldstøv.

skaermbillede-2016-11-20-kl-15-32-40

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Paneret kyllingefiletter fyldt m. ost og bacon