Hindbær- og hvid chokolademousse kage

Denne kage har været længe ventet på bloggen … Men nu er den her endelig.
Beklager til alle jer, der har siddet og ventet på den. Håber det er bedre sent end aldrig, at i endelig kan få lov at slå jer lås i køkkenet med denne lækre hindbær- og hvid chokolademousse kage.
Kagen består af 4 lag:
- Hvid brownie bund
- Hindbærmousse
- Hvid chokolademousse
- Hindbær glaze
Derudover kommer selvfølgelig alt den lækre pynt, hvor kun fantasien sætter grænser.
…
Ingredienser og fremgangsmåde: (Jeg bruger en springform på Ø24)
Hvid brownie
- 200 g smør
- 200 g hvid chokolade
- 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
- 1 nip salt (mellem to fingre)
- 4 små æg
- 1 Vanilje stang
- 135 g mel
Fremgangsmåde:
1) Smøret smeltes i en gryde. Den hvide chokolade smeltes over et vandbad.
2) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en let og “luftig” masse.
3) Kom smøret i dejen og vend rundt. Kom dernæst chokoladen i dejen og vend rundt.
4) Kom dejen i en springform på omkring Ø23 og bag kagen ved 190 C i ca. 25-30 minutter (Den vil blive lidt brun på toppen). Køl bunden helt ned før mousserne kommes på.
…
Hindbær mousse:
- 3,5 blade husblas
- 300 g hindbær (helst friske bær, hvis frosne tilsættes lidt ekstra flormelis)
- 5 spsk. flormelis
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. citronsaft
- 140 g græsk yoghurt
- 2,5 dL piskefløde
- evt. rød frugtfarve
Fremgangsmåde:
1) Kom husblas i kold vand i 10 min. Imens koges hindbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Det skal koge indtil hindbærrene er udsmattede. Det tager ikke ret lang tid.
2) Hindbærmassen sies, så kernerne sies fra. Få alt det saft og kød med gennem sien som muligt, det et det, der giver smag.
3) Vrid den udblødte husblas og kom det i den varme/lune hindbær blandingen og rør rundt indtil husblassen er opløst i blandingen. Lad nu blandingen køle af ved stuetemperatur, endelig ikke i køleskabet da husblassen da vil sætte sig.
4) Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i. Den stuetemperarede hindbærmasse vendes forsigtigt i flødemassen. Hvis du synes moussen mangler lidt rød farve, da tilsæt lidt rød frugtfarve.
5) Fordel nu hindbærmoussen over den nedkølede browniebund og sæt på køl i 3 timer eller i 1 time i fryseren for at speede afkølingen op, så den hvide chokolademousse kan komme hurtigere ovenpå.
…
Hvid chokolade mousse:
- 2,5 blade husblas
- 200 g hvid chokolade, smeltet
- 2 æg
- 3 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
1) Husblassen lægges i koldt vand i 10 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.
2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere luftig og lun. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs! Så når massen er lun, tages den af varmen.
3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.
4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.
5) Fløden piskes stiv. Vend chokoladeblandingen i fløden indtil massen er ensartet.
6) Chokolademoussen hældes over hindbærmoussen i springformen, som er helt afkølet. Kagen stilles tilbage i køleskabet i minimum 3 timer eller 1 time i fryseren.
…
Hindbær glaze:
- 400 g hindbær (både friske og frosne kan bruges)
- 100 g sukker
- 4 ark husblas
- evt. ekstra vand
- evt. rød frugtfarve
Fremgangsmåde:
1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hindbærrene og sukker koges i en gryde indtil hindbærrene er helt smattet og sukkeret er udblødt.
2) Si hindbærmassen fri fra kerne. Det er vigtig du ikke maser hindbærmassen gennem sien. Det skal være helt klart væske, der løber igennem.
3) Kom den bløde husblas i den varme/lune hindbærblandingen og rør rundt indtil husblassen er helt udblødt. Hvis hindbærsaften er blevet for kold, varm den da lidt op så husblassen kan udbløde helt.
4) Du skal have 4 dL rød væske, hvis du har mindre, tilsæt da ekstra vand op til de 4 dL. Hvis farven på glazen ikke er rød nok, tilsæt da ekstra rød frugtfarve.
5) Lad glazen køle ned til stuetemperatur og hæld den da over den helt afkølede hvide chokolademousse i formen. Lad endnu engang kagen køle indtil glazen har sat sig. Igen ca. 3 timer i køleskab – Kom den ikke i fryseren denne gang. Jeg lader den altid stå natten over i køleskabet.
Nu er selve kagen færdig og klar til servering. Men pynt på kagen giver et fantastisk syn, så nedenfor er mine forslag til kagepynten.
Kagepynt:
Dette er kun forslag til kagepynten. Brug din fantasi og lav din egen version!
Rundt om kagen:
- ca. 150-200g tempereret hvid chokolade
Chokoladen tempereres og smøres ud i små rektangler på et stykke bagepapir. Jeg bruger en ske til at smøre/forme rektanglerne (hvis i har en form, brug endelig den). Lad chokoladen størkne i køleskabet og kom de små firkanter rundt i kanten på kagen.
På Toppen:
- Friske hindbær
- Lyserød og hvid kagekrymmel (købt fra Dr. Oetker)
- Kugler lavet af 2 portioner chokoladekaramel med hvid chokolade. Kuglerne formes i hænderne, når massen er kølet helt ned. Derefter rulles de i frysetørret hindbær og revet hvid chokolade (ca. 100 g). Jeg river chokoladen på den grove side af et rivejern.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Hej hvor mange personer er den til