Steak-sandwich m. langtidstilberedt flankesteak, tomat-/løgrelish og sennep-/dijonmayo

De lækreste chokoladeboller

REPOSTED INDLÆG

skaermbillede-2017-10-16-kl-13-46-35

skaermbillede-2017-10-16-kl-13-46-10

Chokoladeboller og varm kakao – Efterår, kom bare an!

Det er efterårsferie og mange af vores små unger er hjemme fra skole og institution. Det betyder at der skal hygges ekstra meget hjemme i familien, og der findes ikke nogen bedre måde at hygge på, end at smovse nogle lækre boller og varm kakao i sig.

Ingredienser til ca. 12 store chokoladeboller:

  • 3 dl kold mælk
  • 40 g gær
  • 40 g sukker
  • 1 æg (gerne str. M/L)
  • 1 lille tsk. kardemomme
  • 1 lille tsk. fint salt
  • 550-570 g hvedemel
  • 50 g blødt smør
  • 130 g chokolade (jeg foretrækker mørk)
  • 1 æg til pensling (kan undværes, men så bliver de ikke blanke)

Fremgangsmåde:

1) Gæren opløses i mælk og sukker. Rør rundt i skålen indtil alt gæren er opløst.

2) 1 æg, salt og kardemomme tilsættes og røres rundt. Kom til sidst melet i lidt efter lidt under omrøring.

3) Ælt dejen godt. Den skal slippe skålen (eller bordet) let. Hvis det er for klæbrig, tilsæt da lidt mere mel. Jeg ælter ca. 5 min i æltemaskine. Gør du det på bordet med de bare nævner, ælt da lidt længere tid.

4) Skær det bløde smør ud i ca. 10 stykker af ca. 5 g. Smøret æltes nu ind i dejen indtil dejen er blank/glat.

5) Sidst tilsættes chokolade hakket groft og æltes ind i dejen til det er jævnt fordelt.

6) Dejen tildækkes grundigt med husholdningsfilm og et viskestykke over. Her skal den hæve i 45 min. ved stuetemperatur.

7) Dejen deles nu i ca. 12 stykker og formes til boller. Bollerne kommes i en bradepande (med et stykke bagepapir i bunden), der måler ca. 35 x 25 cm. Der skal være min. 1/2 cm luft rundt om hver bolle, ellers ligger de for tæt og bliver ikke bagt ordentlig igennem. Lav fx. 3 rækker med 4 boller (Er bradepanden ikke stor nok til alle bollerne, så bag de sidste boller ved siden af for sig selv). Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke.

8) Pensel forsigtigt bollerne med et lag æg. Bag bollerne ved 200 C varmluft og undervarme i 10 min. Hvis bollerne har taget nok farve bages de videre ved 200 C over- og undervarme, hvis de stadig kan klare lidt farve, bag da bare videre på samme indstilling. Bollerne skal i alt være i ovnen ca. 13-15 min.

9) Løft bollerne op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Før du brækker dem fra hinanden, lad dem da køle lidt ned. Ikke til de er kolde, bare 5 min. Server dem dejlig lune med smør og varm kakao.

Jeg bagte dobbeltportion, så bliv ikke forvirret af de mange boller.

skaermbillede-2017-10-16-kl-13-50-57

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Steak-sandwich m. langtidstilberedt flankesteak, tomat-/løgrelish og sennep-/dijonmayo