De lækreste chokoladeboller

REPOSTED INDLÆG
Chokoladeboller og varm kakao – Efterår, kom bare an!
Det er efterårsferie og mange af vores små unger er hjemme fra skole og institution. Det betyder at der skal hygges ekstra meget hjemme i familien, og der findes ikke nogen bedre måde at hygge på, end at smovse nogle lækre boller og varm kakao i sig.
…
Ingredienser til ca. 12 store chokoladeboller:
- 3 dl kold mælk
- 40 g gær
- 40 g sukker
- 1 æg (gerne str. M/L)
- 1 lille tsk. kardemomme
- 1 lille tsk. fint salt
- 550-570 g hvedemel
- 50 g blødt smør
- 130 g chokolade (jeg foretrækker mørk)
- 1 æg til pensling (kan undværes, men så bliver de ikke blanke)
…
Fremgangsmåde:
1) Gæren opløses i mælk og sukker. Rør rundt i skålen indtil alt gæren er opløst.
2) 1 æg, salt og kardemomme tilsættes og røres rundt. Kom til sidst melet i lidt efter lidt under omrøring.
3) Ælt dejen godt. Den skal slippe skålen (eller bordet) let. Hvis det er for klæbrig, tilsæt da lidt mere mel. Jeg ælter ca. 5 min i æltemaskine. Gør du det på bordet med de bare nævner, ælt da lidt længere tid.
4) Skær det bløde smør ud i ca. 10 stykker af ca. 5 g. Smøret æltes nu ind i dejen indtil dejen er blank/glat.
5) Sidst tilsættes chokolade hakket groft og æltes ind i dejen til det er jævnt fordelt.
6) Dejen tildækkes grundigt med husholdningsfilm og et viskestykke over. Her skal den hæve i 45 min. ved stuetemperatur.
7) Dejen deles nu i ca. 12 stykker og formes til boller. Bollerne kommes i en bradepande (med et stykke bagepapir i bunden), der måler ca. 35 x 25 cm. Der skal være min. 1/2 cm luft rundt om hver bolle, ellers ligger de for tæt og bliver ikke bagt ordentlig igennem. Lav fx. 3 rækker med 4 boller (Er bradepanden ikke stor nok til alle bollerne, så bag de sidste boller ved siden af for sig selv). Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke.
8) Pensel forsigtigt bollerne med et lag æg. Bag bollerne ved 200 C varmluft og undervarme i 10 min. Hvis bollerne har taget nok farve bages de videre ved 200 C over- og undervarme, hvis de stadig kan klare lidt farve, bag da bare videre på samme indstilling. Bollerne skal i alt være i ovnen ca. 13-15 min.
9) Løft bollerne op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Før du brækker dem fra hinanden, lad dem da køle lidt ned. Ikke til de er kolde, bare 5 min. Server dem dejlig lune med smør og varm kakao.
Jeg bagte dobbeltportion, så bliv ikke forvirret af de mange boller.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu