Luftige sprøde boller

Det er godt, det er sprødt, det er de lækreste boller!
Så blev det weekend, og jeg havde i formiddags besøg af nogle dejlige piger til brunch. Der blev serveret et kæmpe brunchbord, hvoriblandt disse lækre boller var.
De er super lette at lave, faktisk nok nærmst idiotsikre … og så smager de bare skide godt!
OBS: Der skal bruges en køkkenmaskine (jeg har en KitchenAid, men alle andre er også fine). Disse boller kan simpelthen ikke ældes med de bare næver.
…
Ingredienser:
- 20g gær
- 5,5 dL vand
- 15g salt
- 520g hvedemel
- 100g fuldkornsmel (kan skiftes ud med hvedemel)
- Lidt olie
- evt. lidt havregryn – kun til topping
…
Fremgangmåde:
1) Gæret opløses i vandet. Tilsæt salt og rør rundt.
2) Tilsæt mel lidt efter lidt under omrøring.
3) Ælt dejen på høj hastighed på din køkkenmaskine i 20 min. – Ja, 20 min! (Jeg har den på step 8 ud af 10).
4) Kom dejen over i en skål smurt med et lille lag olie (så dejen slipper) og kom et tæt lag vitavrap eller låg over skålen. Lad dejen hæve i 3 timer på køkkenbordet.
5) Kom dejen ud på et bord/underlag smurt med et lille lag olie og skær/klip boller ud af dejen. Dejen kan være lidt besværlig at skære i, så en stor køkkensaks kan nogle gange være lettere at bruge. Vær så forsigtig med dejen som muligt, så du ikke slår alt luften ud af dem. Drys eventuelt med lidt havregryn.
6) Bag bollerne i 13-15 min. ved 280 C. Hvis din ovn kun går til 250 C, så er det også helt fint.
…
De passer perfekt til en dejlig omgang brunch!
Til denne brunch serverede jeg også æg og bacon i butterdej, skyr-skåle m. bær, en masse pålæg selvfølgelig, lidt frugt og grønt og ikke mindst dumle-hapsere.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Hej 😊 Opskriften er åbenbart ikke helt idiotsikret! Jeg fik simpelthen en fuldstændig flydende dej. Den kan hverken klippes eller skæres! Jeg skiftede fuldkornsmel ud med alm hvedemel. Km det har gjort forskellen? Mine boller flyder helt ud på pladen – det er nok ik meningen?
Mange hilsner fra Anne