Valentinskager - Happy Valentine!

Gammeldags fastelavnsboller med snasket fyld


En af de absolut bedste klassikere!

Jeg elsker elsker elsker fastelavnsboller, og ærger mig egentlig over, at man kun rigtig spiser dem i Februar op til Fastelavn. Det burde så meget være en kage, man spiser året rundt!

En ting, der er det vigtigste for sådanne traditionelle fastelavnsboller er: Man må aldrig gå ned på fyld!

… Så hermed en opskrift på fastelavnboller, hvor der er garanti for masser af fyld.

Ingredienser til en stort potion – ca. 20-24 stk. (Lav evt. kun halv portion)

Vaniljecreme:

OBS: Lav vaniljecremen i god tid!

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. majsstivelse/maizena
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk. ren vaniljepulver
  • 4 dL sødmælk

1. Varm mælken og vaniljekorn op i en gryde. Det skal lige præcis ikke op at koge.

2. Sukker, æggeblommer og Maizena/majsstivelse piskes grundigt sammen.

3. Hæld lidt af gangen den lune mælk over den piskede masse mens der piskes.

4. Når alt mælk er pisket i blandingen kommes det over i gryden igen.

5. Sæt gryden på komfuret og tænd for medium/høj varme (fx. varmeniveau 7 ud af 9) og rør rundt konstant indtil massen begynder at sætte sig. Dette kan godt tage noget tid, så fortvivl ikke!

6. Når massen i gryden har fået en cremet konsistent, kom det da i en frysepose og kom vaniljecremen på køl køleskabet, gerne i 2-3 timer. Den skal være helt gennemkold, før den kommes i bollerne.

Dejen:

  • 40g gær
  • 2,5 dL sødmælk
  • 200g ægte smør, blødt
  • 5 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk.kardemomme
  • ca. 500g hvedemel
  • 1 æg til pensling

1. Mælken varmes til lillefingerlunt, ikke varmt. Hæld mælken over smuldret gær i en skål og opløs gæren i mælken.

2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, hvedemel og blødt smør i små stykker og rør rundt.

3. Dejen skal være blød og lidt klistret, men skal give let slip på dine fingre. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis nødvendigt.

4. Lad dejen hæve ca. 1 time, mens remoncen laves. Se nedenfor.

5. Del dejen i 2, og rul hver dej-klump ud i et lag, så du kan skære ca. 10-12 firkanter ud af hvert lag.

6. Fordel først halvdelen af chokoladen på dejstykkerne, fordel derefter den afkølede vaniljecreme på dejstykkerne, derefter fordeles remoncen, og sidst fordelen den sidste halvdel chokolade.

7.  Tilsidst skal bollerne samles. Sørg for at de bliver samlet forsigtigt men grundigt, for hvis ikke samlingen er helt tæt, så flyder fyldet ud under bagningen. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 12 boller pr. plade.

8. Lad bollerne efterhæve i ca. 30.

9. Pensel med æg for at få dem smukke gyldne

10. Bag en plade boller adgangen på 210 C i 11-12 min. De skal lige præcis være gyldne.

Remonce:

  • 80 g revet marcipan
  • 50 g sukker
  • 50 g farin
  • 80 g blødt ægte smør

1. Bland alle ingredienserne  godt sammen og fordel det i bollerne.

Pynt:

  • Glasur lavet af vand og flormelis
  • Tilsæt kakao, hvis du foretrækker mørk glasur.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Valentinskager - Happy Valentine!