Laks m. sesam/solsikke låg

Hjemmelavet is – Honningmelon og jordbær

Melon jordbær is

Endelig blev det sommer og sol, ja tak. Sommervejr betyder sommerstemning, og sommerstemning i min mave er lig med is. Jeg er en af dem, der bare ikke har en stopklods, når det gælder is. Det er som om, at isen forsvinder ned i et uendelig stort hul. Derfor må der tænkes kreativt, og heldigvis er det utroligt let at lave hjemmelavet SUNDE IS. Ja, sunde is er faktisk noget der eksisterer, og de smager tilmed fantastisk! Er det ikke vidunderligt at kunne give ungerne eller dig selv et “ja” hver eneste gang, der er is-lyster i maverne.

Man kan lave uendelig mange versioner af sunde ispinde, det eneste der sætter grænser er fantasien og hvilke frugter og grønsager du har i køleskabet. På billedet ses honningmelon/fersken is, en fantastisk kombination.

 

Ingredienser:

  • Honningmelon
  • Jordbær
  • Evt. en slat mælk

 

Alt der skal gøres er at blende melon og jordbær sammen. Før min blender vil blende det, skal der tilsættes lidt mælk/vand. Forholdet mellem de to frugter, synes jeg selv man skal vurdere, jeg bruger ca. 2/3 melon og 1/3 jordbær, men man kan sagtens forstærke enten melon eller jordbær smagen ved at komme mere af det ene i. Det er en smagssag, så smag jer frem på isblandingen før I kommer det i forme og i frysen.

Når den ønskede smag er fundet, kommes blandingen i forme. Isen er efter ca. 6 timer i fryseren frosset helt igennem, og så kan der komme pynt på. Hvis ikke man har forme, der selv holder pindene, bør de først kommes i efter ca. ½ time i fryseren, så de ikke synker for langt ned i isen.

 

Pynten: 

Pynten kan vælges til eller fra, alt efter hvor striks man er med sundheden. En omgang mørk eller hvis chokolade smager fantastisk på isene, men indeholder jo desværre nogle kalorier. Hvis man ønsker at pifte sine ispinde lidt ekstra op, så smelt noget chokolade, tag en gaffel ned i det smeltede chokolade og sving gaflen over dine is, frem og tilbage indtil du synes isene har fået nok chokolade. Til sidst kan der kommes lidt drys på. Jeg har valgt små ristede mandel stykker, men her er det kun fantasien, der sætter grænser. Drysset skal kommes meget hurtig på efter chokoladen er kommet på, da chokoladen stivner hurtigt på de kolde is.

Et råd er derfor – Pynt en is ad gangen.

Melon jordbær is 1

Andre hjemmelavet is: 

Hvis du som jeg elsker is, er der mange versioner af disse sunde is. Se eventuelt Hjemmelavet ispinde – Vandmelon og jordbær og Hjemmelavet ispinde – Fersken og Mango.

           Is       Ispinde - Fersken mango

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Laks m. sesam/solsikke låg