Karen Volf for-en-dag

Kys, kys og lidt flere kys (Marengs)

Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.30.08 Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.28.15

Jeg elsker at få et kys … alle former for kys!

Disse spiselige kys er perfekte som hyggesnacks til fredagshyggen, men jeg bruger dem også ofte som pynt til mine kager – De er jo super smukke og kan laves i alverdens former og farver.

Opskriften på kys er intet mindre end noget af de letteste, man overhovedet kan komme i nærheden af. Her får i opskriften på helt klassiske kyskager.

Ingredienser til en god portion kys: 

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • Evt. lidt frugtfarve

 

Fremgangsmåde: 

1) Kom sukkeret sammen med æggehviderne og pisk massen til den er helt glat og “stiv/fast”. Massen skal kunne holde sin form. Dette kan godt tage noget tid, men hellere pisk lidt for meget end lidt for lidt. Jeg anbefaler helt bestemt at bruge en køkkenmaskine, ellers kan man komme til at stå længe med en håndpisker, men alt kan lade sig gøre!

Hvis man ønsker lidt farve på sine kys, så tilsæt frugtfarven, når massen er blevet fast. Pisk derefter endnu en gang til farven er jævnt fordelt i massen.

2) Kom massen i en sprøjtepose med den form-tut man ønsker sin kys i. Hvis man ikke har sprøjteposer med form-tutte, så kom massen i en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne. Lav den ønskede størrelse marengs på en bageplade med bagepapir.

3) Bag marengsene ved 100 grader varme i 1-1,5 time. Hvis man laver mini marengs, skal de kun have 1 time. Hvis man laver store marengs, skal de måske have op til 1,5 time.

Marengsene er færdige, når man kan sætte en finger på dem, og de mærkes helt tørre og faste på overfladen. Tag dem ud af ovnen og stil dem til afkøling ved stuetemperatur. Først når de ikke længere af varme skal de fjernes fra bagepapiret. Hvis man forsøger at tage dem af før, kan man godt få lidt problemer – Så vent til de er kølet af.

Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.29.59

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Karen Volf for-en-dag