Triple-Chocolate-Brownie

Pandekage-kage m. hindbærcreme

skaermbillede-2016-10-21-kl-17-08-37

skaermbillede-2016-10-21-kl-17-08-44

Det her er ikke bare en kage, det er en pandekage-kage. Ja en kage lavet på pandekager! 

Det er egentlig lidt sjovt, at jeg i ugens løb lavede denne kage for efterfølgende at se Louise fra Bagedysten også lave en kage bestående af pandekagelag. Men det er også helt genialt, hvis man altså ligesom jeg elsker pandekager.

Det her er en kage, som ser drønende godt ud, men som kan laves af selv de største køkkenidioter. Det eneste du skal gøre at at lave en ordentlig omgang pandekager, piske noget flødeskum og klaske hele møget sammen til et lækkert pandekagebjerg.

Nej, der er ingen undskyldninger for ikke at teste denne skønhed og lækkerhed af!

Ingredienser og fremgangsmåde:

Pandekager:

  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 0,5 L mælk
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • Smør til stegning

Bland alle ingredienser undtagen mel sammen og rør rundt med et piskeris. Tilsæt derefter lidt efter lidt melet under omrøring, så det ikke klumper. Lav nu ca. 12 tynde pandekager på middelhøj varme – Vær ikke nærig med smørret og kom nyt på ved hver pandekage.

Sæt pandekagerne til køl. De skal være helt nedkølet før kagen kan samles.

 

Hindbær flødecreme:

  • 0,5 L piskefløde
  • ca. 500 g optøet friske hindbær (eller alternativt andre bær)
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. vaniljepulver

De optøet hindbær kommes i en si i minimum 1 time, så det meste væske bliver siet fra (Dette er oplagt at gøre mens pandekagerne køles ned). Man skal ikke presse væsken ud men bare lade det sive. Vend gerne rundt i hindbærrene en gang eller to. Kom den siede hindbærmasse over i en skål og tilsæt sukker og vaniljepulver og rør rundt. Væsken fra hindbærrene kan du eventuelt gemme og bruge til fx. en glaze.

Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt hindbærmassen rundt i skummet.

 

Samling: 

Nu skal pandekagekagen samles. Det giver lidt sig selv:

Læg en pandkage på det fad, du ønsker at servere kagen på. Kom et tyndt lag creme på og kom en pandekage over, som også får et tyndt lag creme på. Sådan fortsætter man indtil den sidste pandekage er lagt på. Cremelagene mellem pandekagerne skal være meget tynde, og skal kun lige præcis dække pandekagerne. Hvis ikke lagene laves helt tynde, vil der ikke være nok creme til alle lag og til toppen. På toppen skal der nemlig gerne være lidt ekstra creme tilbage.

 

Toppen/pynt:

  • En masse friske bær (fx. Jordbær, hindbær, brombær, blåbær, osv.)
  • 50 g hvid chokolade (revet groft på et almindeligt rivejern)
  • Evt. lidt guldstøv (kan sagtens undværes)

På toppen kommes et lag revet hvid chokolade og der pyntes med en masse bær.

skaermbillede-2016-10-21-kl-17-08-53 skaermbillede-2016-10-21-kl-17-09-27

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Triple-Chocolate-Brownie