Den sunde pasta kødsovs

Alternativ vægpynt – Et lille DIY projekt

Kabe seng 1  Kabe seng

Har du også den der væg, som står og skriger af stor hvid væg, der mangler opmærksomhed? Så er dette lige noget for dig.

Jeg blev selv ved en tilfældighed opmærksom på et forholdsvist nyt produkt – vægspartel fra Kabe Copenhagen. Ikke den slags spartel man kender til, når man skal lappe kanterne rundt omkring i huset, men en spartel man kan bruge til at give din væg et helt unikt look.

Det er en spartelmasse, der fungere som en slags vægmaling, men giver bestemt ikke et look af en almindelig malet væk. Du kan lave lige det look du ønsker, men fælles for alle lookene er, at de bliver smukke og rustikke.

Jeg har valgt at lave et mønster over min seng med to forskellige farver. Men mange vælger at spartle en hel væg. Jeg har snuppet lidt inspirationsbilleder fra deres instagram Kabe Copenhagen.

Header4 Header4s Udklip1 Udklip11

Det er super let at lave, og er et perfekt weekendprojekt. Det eneste projektet kræver er tid, og det er egentlig ikke særligt meget tid, man skal bruge for at få spartlen op på væggen, men en del ventetid. Spartlen skal have 2 lag, og den skal naturligvis tørre, derefter skal spartel slibes, hvilket også kræver et tørt lag spartel. Derfor tager projektet i alt 3 dage. Det betyder ikke, at du skal bruge 3 hele dage, men blot at du lige skal sætte en time eller to af i 3 dage.

Fremgangsmåden er så enkelt som: (der følger en detaljeret guide med, når du køber produkterne)

1. dag – Rens væggen med en klud og spartel det første lag spartel op. Hvis det er en hel væg der skal spartles, er det jo bare at gå i krig. Hvis man vil lave mønstre som jeg, skal man først have lagt en skabelon/mønster. Jeg brugte malertape til at lave mit mønster. Når det første lag er lagt, skal det tørre. Hvis du har brugt malertap eller andet til mønsteret, skal det tages af efter du har spartlet færdigt, altså inden spartlen er tørret. Derefter lod jeg det stå natten over.

Dette step tager ca. 2-3 arbejdstimertimer maks (alt efter størrelen på væggen og mønster).

Kabe seng 2 Udklip9

2. dag. Andet lag skal spartles op, dette er bare at spartle ovenpå det allerede spartlet lag. Hvis du har brugt et mønster, skal malertapen ligges på ny, før andet lag ligges på. Det er bare at ligge tapen i de “baner”, de lå i dagen før – meget nemt. Igen lod jeg det tørre natten over (efter tapen er taget af igen).

Dette step tager ca. 1-2 timer (igen efter størrelsen på væggen) 

3. dag, step 1. Nu skal det lidt trælse arbejde gøres – spartlen skal slibes … med håndkræfter. For at få det rustikke look frem i spartellaget, skal det slibes med sandpapir. Man kan desværre ikke bruge en slibemaskine, da man ikke må slibe for meget ned. Det er bare at finde de store muskelarmene frem og komme i sving. Faktisk kræver det slet ikke muskler, da det super nemt at slibe. Men lidt aktivt slibearbejde efterfulgt af støvsugning skal der altså til.

Dette step tager ca. 2-3 timer. 

Udklip7

3. dag, step 2. Når du har fået slibet din spartelvæg ned, mangler der blot det sidste lille step, nemlig en topcoat. Denne sørger for, at spartlen beholder det rustikke look og at den ikke står og støver. Topcoaten er en flydende væske, som blot smøres på med en klud.

Dette step tager maks ½ time.

Bum bum bum! – Du har nu et helt unikt look i dit hjem, og en væg der ikke længere ser glemt ud.

Du kan vælge mellem utrolig mange farver, så selvom jeg har brugt og vist de grålige farver, så er der også et stort udvalg af lidt mere vovede farver, evt. til et børneværelse. Spartlen kommer i helt almindelige malerspande og ligner almindelig spartel (med farve).

Udklip

Udklip4   Udklip5

Produkterne bestilles via deres Facebook.

God arbejdslyst.

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den sunde pasta kødsovs