Havrebrud

Jordskokkesuppe – Sund og cremet

Jordskokke suppe

Tænk at noget så nemt og sundt, kan være så lækkert!

Det er efterår og suppe tid. En af mine yndlings supper er denne lækre, sunde og cremet jordskoskekuppe – Og den er tilmed virkelig let og ret hurtig at lave.

Indgredienser til ca. 4 personer: 

  • 750 g jordskokker
  • 1 bagekartoffel
  • 1 stort løg
  • 2 spsk. oliven olie
  • 2 tern hønsebouillon
  • 200 mL vand
  • 600 mL letmælk (Hvis man ikke er på striks kur, kan 2 dL mælk skiftes ud med fløde for mere cremet suppe)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1½ tsk. muskatnød
  • Salt og peber
  • Evt. lidt timian (ca. 3 kviste) – Jeg er ikke så glad for timian, men mange kommer det i.

 

Tilbehør / Topping: (til dem der ikke er på kur) 

  • Evt. Bacon
  • Evt. Tynde skiver af en jordskokke
  • Evt. Lunt ciabatta brød

Fremgangsmåde: 

1) Skræld jordskokkerne (det kan være besværligt, prøv eventuelt med en ske) og bagekartoflen og skær dem i små tern. Skær løget ret groft ud også. Sauter (steg uden alt for meget varme) jordskokker, kartoffel og løg og evt. timian i gryden med olivenolien i et par minutter. Jordskokkerne skal ikke tage farve, så varmen skal ikke være for høj.

2) Tilsæt vand og hønsebouillon og lad det koge i 25 min.

3) Tilsæt mælk og få det op at koge. Hvis man ikke er på striks kur, kan fløde tilsættet.

4) Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft og muskatnød og blend sammen. Smag til sidst til med salt og peber. Hvis suppen er for tyk, så tilsæt mere vand eller mælk.

5) Lad suppen stå at simre mens bacontern og skiver af jordskokker steges og brødet lunes. Jeg steger bacon og tynde skiver af en skrællet jordkokke sammen, det kan man få sprøde jordskokketips ud af, som smager fantastisk på toppen af suppen. Når bacon og jordskokker er stegt, skal de ligges på masser af køkkenrulle, så fedtet suges væk, ellers bliver de aldrig sprøde.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

6 kommentarer

  • Lasse Dahl Jessing

    Hej. Vi plejer at erstatte “normal” bacon, med kalkunbacon. Det er sunder😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Lasse

      Ja, det kan man nemlig sagtens. Og hvis man er ligeglad med om det er almindelig eller kalkunbacon, så er det en super ide!
      … Jeg foretrækker dog almindelig bacon 🙂

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agneta

    Kan den fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Agneta

      Jeg har aldrig selv gjort det. Men jeg kan bestemt ikke se nogen grund til, at den ikke skulle kunne klare en tur i fryseren.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Martin Østergaard

    Lyder lækkert! Den må prøves
    Jordskokker kan “skrælles” med en teske. Det gør det lidt nemmere. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Ja, prøv det endeligt.
      Jeg har godt prøvet med en ske, men jeg synes det tager meget længere tid.
      Men jeg skriver lige tippet ind i opskriften, så kan folk selv vælge deres metode. Så jeg siger tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Havrebrud