1 års fødselsdagskage - Vaniljebunde, hvid chokolademousse, limemousse og smørcreme.

Chili-/hvidløgskylling i feta-/tomatsovs

skaermbillede-2017-09-11-kl-18-59-40

1,2,3 køleskabet er tømt, og maven er fyldt med lækkerier – Winwin!

Jeg skulle egentlig bare have tømt køleskabet, men slutresultatet af det projekt blev simpelthen så lækkert, at jeg synes det fortjente en opskrift.

Dette er en ret, hvor man kan komme alverdens grøntsagsrester i, det behøver ikke nødvendigvis at være lige præcis dem, som jeg brugte og i lige præcis de mængder – Brug hvad du har.

Ingredienser (2-3 personer):

Tip 1: En høj pande vil være en fordel ellers brug en gryde.

Tip 2: Retten kan både serveres alene, med ris/bulgur/couscous som tilbehør eller med et stykke lunt brød. Det er lige hvad du har og lyster.

  • 4-500 g kyllingefileter
  • 1 aubergine
  • 1 stort rødløg
  • 150 g frisk spinat (har du mere, så kom det i)
  • 3 tomater
  • 1/3 glas hvidløg i chiliolie (fx. som denne)
  • 200 g puck feta
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

1) Skær aubergine ud i grove tern og steg dem hårdt af på en pande i lidt olie. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og steg også dem hårdt af, så de for en stegeskorpe, men de skal ikke gennemsteges.

2) Skær løget ud i skiver og steg dem i 3-4 spsk. olie (jeg brugte chili-olielagen fra hvidløgene). Hak tomaterne groft. Når løgene begynder at blive bløde, tilsættes kylling, tomater og spinatblade. Vend rundt indtil spinatbladene er “skrumpet ind”.

3) Tilsæt halvdelen af hvidløgene fra glasset og hæld gerne resten af olielagen ned i retten også, hvis der er mere lage. Tilsæt aubergine. Smuldre feta ned i panden og vend rundt.

4) Skru ned for varmen så retten kan stå og simre lidt. Lad den stå i 10-15 min og vend jævnligt rundt. Fetaen vil smelte ud og gøre retten dejlig cremet. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra chili (hvis det behøves).

skaermbillede-2017-09-11-kl-18-59-56

Hvor kom de fleste af resterne i køleskabet fra? 

Mange af de ingredienser fra køleskabet jeg brugte i denne ret, var rester fra serveringen af denne lækre Indbagt mozzarella-/pestokylling og tilbehøret dertil:

skaermbillede-2017-09-13-kl-18-50-33

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

1 års fødselsdagskage - Vaniljebunde, hvid chokolademousse, limemousse og smørcreme.