Halloweenkage - Appelsinmousse, hvid chokolade-/lakridsmousse, kakaobunde og fondantpynt

Goldenmousse kage (karamelmousse) på browniebund og m. chokolade ganache, karamelknas og marangskager

Namme, Namme, NAM!  

Det her er toppen af kage-poppen! Det er en af mine absolut yndlings moussekager. Det bedste ved den er, er at den super nem at lave og jeg har endnu ikke mødt en, som ikke kan lide den. Chokolade og karamel i alverdens former blandet sammen – Hvordan skal det også kunne gå galt?

Dette er en kage, som alle vil kunne lave, så ingen undskyldning for ikke at servere denne skønhed af en lækkerbisken til nogle du gerne vil forkæle.

Ingredienser og fremgangsmåde til en kage (ca. 20 personer):

OBS: Der skal bruges to størrelser springforme. En på ca. Ø22 og ca. Ø24 som forhøjes med kageplast.

OBS: Kagen har bedst af at stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid. Husk også at de hjemmelavet brownie-bunde skal være helt nedkølet, før de kan bruges. 

Browniebund:

  • 200 g sukker
  • 2 store æg (eller 3 små)
  • 110 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf (kun undværes)
  • 1 lille spsk. kakao
  • 50 g hvedemel

Fremgangsmåde: 

1) Chokoladen og smøret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn.

2) Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter.

3) Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.

4) Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper.

5) Kom kagemassen i Ø22 springformen med et stykke bagepapir i bunden

6) Bag kagen i ved 180 C varmluft i ca. 26-28 min.

7) Lad kagen køle ned.

Goldenmousse (karamelmousse):

Fremgangsmåde:

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i æggemassen.

2) Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt choko/æggeblandingen i.

3) Den udblødte husblas smeltes over vandbad. I den smeltede husblas kommes 3 spsk. af choko/flødebadingen og der røres grundig rundt. Ja, fløden bliver helt flydende. Vend husblasblandingen rundt i choko/flødeblandingen og sørg for det er fordelt godt.

4) Moussen hældes over bunden i en Ø24 springform med kageplast rundt i kanten. Da bunden er bagt i en mindre springform, vil den blive gemt inde i kagen. Sørg for at moussen også er godt fordel rundt om browniebunden.

Chokolade ganache:

  • 400 g mørk chokolade
  • 1/2 L fløde

Fremgangsmåde:

1) Chokoladen hakkes i små stykker og kommes i en skål.

2) Fløden varmes op i en gryde til kogepunktet – Pas på, at den ikke brænder på. Hæld fløden over den hakkede chokolade og rør rundt til en ensartet chokoladecreme – Sørg for at komme helt til bunds. Det kan gryne i starten, men det vil samle sig og blive helt homogent. En færdig ganache skal være helt blank i overfladen, og al chokoladen skal være smeltet. Lad ganachen køle af på køkkenbordet til stuetemperatur før den kommes over kagen og på køl natten over.

Pynt:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Halloweenkage - Appelsinmousse, hvid chokolade-/lakridsmousse, kakaobunde og fondantpynt