Påskekager - Lidt inspiration til kagebagning i påskeferien.

Påskekage med golden- og /limemousse samt hjemmelavet chokoladebunde

 

En smuk “lille” påskebombe!

Ingen påskeferie uden kagebagning!

Sådan en regel burde da eksistere – Altså den eksisterer i bedste forstand herhjemme, men jeg tænker det er et potentielt kommende lovforslag. Nej, det skal selvfølgelig være helt frivilligt, om man vil kaste sig over et kage/bage-projekt i påsken.

Har man lyst til at kaste sig ud i et lille kageprojekt, så er der her mit forslag til projektet. Så kom ud og igang i køkkenet – Det er jo en super hyggelig aktivitet med børn eller ej og bedst af alt, så får man i sidste ende den lækreste kage til at smovse hele påsken!

Når man ikke tænker sig ret godt om:

Jeg lavede denne kage til mine skønne kollegaer i fredags, de fik den dog aldrig at se, som den står smukt på disse billeder. Jeg lavede lige en “mandag på en fredag” i fredags. Se nederst i indlægget hvorfor jeg måtte knibe en lille tåre over denne kage.

Ingredienser til 1 stor kage (ca. 20 personer):

OBS: Der skal bruges en Ø24 springform som forhøjes med kageplast/chokoladefolie.

OBS: Kagen har bedst af at stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid. Husk også at de hjemmelavet kagebunde skal være helt nedkølet, før de kan udskæres og bruges. 

Kagebunde, 3 stk.:

  • 280 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 6 æg
  • 4 tsk. bagepulver
  • 6 spsk. kakao
  • 150 g groft hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde: 

1) Æg og sukker piskes til en lys og luftig masse. Mel, bagepulver og kakao sigtes sammen i en skål og kommes lidt ad gangen i æggemassen mens der vendes forsigtigt, så massen bliver ensartet og forbliver luftig. Sidst vendes det hakkede chokolade i.

2) Når massen er ensartet, er den klar til at komme i formen. Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden.

3) Massen bages ved 180 grader i 45 min. (eller indtil den er gennembagt). Den må ikke klistre når du stikker en træ-tandstik eller gaffel i den. Prøv at stikke i kagen efter 45 min., der er den færdig i min ovn. Obs: Du må ikke stikke i kagen eller åbne lågen før de 45 min.

4) Køl kagen helt ned ved stuetemperatur, før den skæres ud i 3 skiver. Jeg skærer også altid lige lidt af toppen 1-2 mm (da den godt kan bule lidt i toppen).

–  Hvordan bundene skæres? Jeg tager noget ståltråd og hiver det forsigtigt igennem kagen. Dog skærer jeg først for med en kniv rundt om kagen. Har du ikke ståltråd kan man sagtens skære den hele vejen med en kniv.

Golden chokolade mousse:

  • 5 dL fløde
  • 300 g Gold chokolade (jeg anbefaler den fra Callebaut)  ELLER 300g hvid chokolade, som du laver til hjemmelavet gold-chokolade ved at hakke det groft og komme det i ovnen i 10 min. ved 160 graders varmluft.
  • 6 æggeblommer (gerne pasteuriseret)
  • 75 g sukker
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde:

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i æggemassen.

2) Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt choko/æggeblandingen i.

3) Den udblødte husblas smeltes over vandbad. I den smeltede husblas kommes 3 spsk. af choko/flødebadingen og der røres grundig rundt. Ja, fløden bliver helt flydende. Vend husblasblandingen rundt i choko/flødeblandingen og sørg for det er fordelt godt.

4) Moussen hældes over en skive chokoladebund i en springform og der lægges endnu en skive bund over. Mas forsigtigt en lille smule ned, så moussen er helt lige fordelt. Kom kagen på køl mens næste moussen laves.

Lime-/chokolade mousse:

  • 5 dL fløde
  • 300 g lemon chokolade, fx. denne ELLER 300 g hvid chokolade og 3-6 spsk. citrus/lime saft
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde:

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i æggemassen.

2) Pisk fløden til en let skum og vend choko/æggeblandingen i. Hvis du bruger hvid chokolade og citrus/limesaft, kom da også saften i nu og smag til, hvor meget syrlighed du ønsker.

3) Den udblødte husblas smeltes over vandbad. I den smeltede husblas kommes 3 spsk. af choko/flødebadingen og der røres grundig rundt. Vend husblasblandingen rundt i choko/flødeblandingen og sørg for det er fordelt godt.

4) Forhøj springformen med kageplast rundt i kanten, før moussen hældes i springformen. Der lægges den sidste skive bund over og mases forsigtigt ned, så moussen er helt lige fordelt. Kom kagen på køl til dagen efter i køleskabet eller alternativ 5-6 timer i fryseren.

Pynt:

OBS:  Før du begynder at pynte med smørcreme, skal kagen frigøres fra formen og kageplasten og have stået min. 1 time i fryseren. Så har du haft den på køl natten over, så husk at komme den et smut på frys. Har den stået på frys mens mousserne har sat sig, så er den fint frossent. Den skal et smut i fryseren, da det gør kagen mere fast og gør opsmøring med smørcremen meget nemmere.

Smørcreme:

  • 350 g stuetempereret/blødt smør
  • ca. 300 g flormelis
  • ca. 5-6 spsk. lime eller citronsaft
  • Evt. et par spsk. vand

1) Pisk alle ingredienserne godt sammen. Cremen skal nemt kunne smøres ud, hvis den er for tyk, tilsæt da lidt mere citrussaft eller vand, er den for tynd, tilsat lidt ekstra flormelis.

2) Smør hele kagens sider op med et jævnt lag smørcreme. Jeg bruger en paletkniv. Kom nu kagen tilbage på frys i minimum 30 min., så smøren sætter sig helt og kan klare at der hældes chokolade på.

 

Løbende chokolade:

  • ca. 300g chokolade

1) Smelt chokoladen over et vandbad.

2) Hæld chokoladen på fra midten af kagen og smør med en paletkniv eller andet flad chokoladen ud mod siderne. Der hvor du vil have chokoladen til at løbe ned af siderne kommes lidt ekstra chokolade på og med paletkniven skubbes det forsigtigt ud over kanten – Skub ikke for hårdt, d´chokoladen vil selv løbe fint ned med et lille skub. Der vil måske være noget chokolade til overs.

3) Kom kagen på køl indtil chokoladen har sat sig – Det tager ikke langt tid, måske 30 min.

 

Ekstra pynt: 

  •  Evt. lidt hakket mørk chokolade formet til en rede og nogle påskeæg – Det er ikke et must, men bare lidt hyggeligt og fint at se på.

Mandag på en fredag – UPS & ØV:

Se sådan her så kagen ud, da jeg cyklede hjemmefra fredag morgen:

Og her har i så resultatet af at transportere den fra mit hjem til arbejde på CYKEL!

JA! Jeg burde nok have forsudset, at sådan en kage ikke skal transporteres på cykel og udsættes for en masse bump … Jeg kneb en lille tåre, da jeg pakkede kagen ud efter transport, og måtte sande den ikke lignede sig selv mere

– Men mine kollegaer var glade – Den smagte jo skide godt alligevel og blev spist rup og stub.

Glædelig påske og Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Påskekager - Lidt inspiration til kagebagning i påskeferien.