Luftig og Let Hvedebrød

Dette er det lækreste brød til fx. alle tidens julefrokoster … og resten af årets frokoster.
Det er super let at lave og er altid en sikker vinder. Dette brød har et luftigt blødt indre og en dejlig sprød skorpe.
…
Indgredienser til et stort brød:
- 10 g gær
- 1 tsk. salt
- 6 dL koldt vand
- 750 g hvedemel
Fremgangsmåde:
1) Opløs gær i det kolde vand. Tilsæt salt og mel.
2) Ælt dejen i 20 min. på en røremaskine på høj hastighed og kom det i en stor skål, da det hæver meget.
3) Lad dejen hæve i ca. 6 timer med husholdningsfilm over ved stuetemperatur.
4) Fordel et jævnt lag mel på køkkenbordet (melet skal dække bordet) og kom dejen ud på det. Vend forsigtig dejen i melet (ælt ikke melet ind i dejen).
5) Kom dejen i en form og bag i 40 min. i en 250 C varm ovn. Der kan bruges hvilken som helst form. Jeg bruger en springform, men det behøver ikke være en springform, brødet slipper alle forme uden problemer.
6) Lad brødet afkøle i minimum 15 min. før det skæres i.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu