Mælkebomben

Når mors babser ikke kan følge med babys appetit.

skaermbillede-2016-12-06-kl-07-37-41

Holy Moly! – Vi har lige haft de læææængste og absolut hårdeste babyuger! 

Jeg havde knapt nået at skrive indlægget “Theodor 3 måneder – En energibombe med dårlige sovevaner“, hvor jeg beskriver hvor glad og tilfreds lillemanden er, før en helt anden virkelig ramte os herhjemme.

Theodor gik ind i sit 3. tigerspring samtidig med at han gik ind i det hårde 3 måneders appetitspring. Om det var det ene eller det anden spring, der var det værste, ved jeg ikke, jeg ved bare, at Theodor har været fuldstændig umulig!

Jeg havde godt hørt, at appetitspringet ved 3 måneders alderen kunne være hårdt, da mange mødres mælkeproduktion kunne have rigtig svært ved at følge med babyens pludselige meget øget appetit – Og jeg skal da lige love for, at jeg fik syn for sagen. Theodor tømte mine bryster fuldstændigt, jeg kunne ikke glemme en eneste lille dråbe ud, når han var færdig med at spise, og det galte altså ved hvert eneste måltid. Det var tydeligt for mig, at når han havde tømt mig for modermælk, var han faktisk stadig lidt sulten. Han forsøgte og forsøgte og forsøgte at suge mere mælk ud, men intet kom der, og man sad der med en meget frustreret og utilfreds baby, der ikke forstod hvor mælken blev af. Det kom helt bag på mig, at det faktisk var muligt at tømme mig for mælk, det havde ikke strejfet mine tanker før. Amningen har kørt perfekt fra første sekund Theodor kom til verdenen, så at jeg skulle få ammeproblemer havde jeg aldrig bare så meget som overvejet.

Jeg har helt fra start sat mig for, at jeg vil fuldamme til han er omkring 6 måneder, så da jeg pludselig ikke kunne mætte min 3 måneder lille dreng, blev jeg virkelig ked af det. Jeg sad faktisk og stortudede, da jeg første gang måtte overgive mig og give ham en “godnat-flaske” med modermælkserstarning for at tilfredstille ham og få ham til at sove. I 4 dage måtte jeg give ham en aftenflaske, da jeg på ingen måde kunne mætte ham om aftnen. Jeg læste internettet tomt for gode råd til at øge mælkeproduktionen. Der er 80 milliarder råd til, hvordan man skal håndtere manglede mælk, men jeg valgte at følge 4 råd:

  1. Slap af så meget som muligt
  2. Drik 1 hvidtøl om dagen
  3. Drik 3 kopper ammete om dagen (jeg købte min i Matas)
  4. Lav og spis “mælkebomben”

Jeg har under hele min barsel været rigtig meget på farten og trænet en del. Men jeg skar alt unødigt fra, meldte fra til træning og var hjemme og slappe af så meget som overhovedet muligt. Jeg er ikke fan af at sidde derhjemme og glo, men jeg var villig til at gøre alt for at få mælk nok!

Jeg HADER øl, men det råd jeg umiddelbart kunne se havde hjulpet de fleste var øllen. Så jeg måtte med barnevognen ned i Rema og købe en omgang julebajer. Ved hvert eneste slurk jeg drak, var jeg ved at kaste op, jeg kan simpelthen ikke fordrage øl, men ned kom det!

Ammete er lavet netop til dette formål, så det drak jeg selvfølgelig også. Det smager helt ærligt af tis, men igen, jeg var villig til at gøre alt for den mælk.

Mælkebomben er en lille müsli, der skulle indeholde gode fedtstoffer, som mange ammende kvinder mangler og som kan sætte mælkeproduktionen op. Så jeg lavede en omgang af denne bombe og spiste 4 spsk. af det om dagen. Det smagte ikke fantastisk, men det kunne da spises, hvis man kom det ovenpå noget yogurt/skyr. Opskriften på denne mælkebombe kan ses HER.

skaermbillede-2016-12-11-kl-12-30-37

Fra jeg begyndte at drikke en hvidtøl, drikke ammete og spise af mælkebomben kom min mælkeproduktion nogenlunde med igen. Vi giver ikke længere godnat-flasken, men jeg vælter dog heller ikke i mælk – desværre. Jeg kan lige nu lige præcis mætte ham i løbet af dagen, men han tømmer mig stadig ved hver amning, og jeg ammer stadig meget ofte. Men er det det der skal til for at fuldamme, jamen så bliver det sådan – Jeg er møg stædig på det punkt!

… Og herhjemme multitasker vi. En baby i babsen og en bajer i munden, så kører det!

2016-12-02-12-22-36

“Bajer og Barselsliv”

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mælkebomben