• ···
Hjemmelavet hindbæris (med og uden ismaskine)

Hvid brownie m. hindbær og karamel

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 19.02.11 Skærmbillede 2016-07-06 kl. 19.03.09

Så smuk, så lækker og slet ikke så svær at lave. Det må da vist være en win-win-kage!

Denne brownie lavet på hvid chokolade, fyldt med hindbær og toppet med en lækker cremet karamel smelter alle kagehjerter … og det vil jeg stille garanti for.

Ingredienser til 10 stk. kager (Jeg bruger en form på ca. 21 x 25 cm):

  • 200 g smør
  • 250 g hvid chokolade
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
  • 1 nip salt (mellem to fingre)
  • 4 æg
  • 1 Vanilje stang
  • 135 g mel
  • ca. 250 g friske hindbær
  • Til karamellen: 1 dåse sødet kondenseret mælk (jeg bruger den fra Nestle)

Fremgangsmåde:

1) Start med at lave karamellen i god tid. Jeg laver den altid dagen før. Dåsen med den kondenseret mælk kommes uåbnet ned og småkoge i en gryde med låg i 4 timer. Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket med småkogende vand i de 4 timer – både for at alt mælken bliver til karamel men også for at undgå dåsen eksploderer. Tag dåsen op af vandet og lad den stå og afkøle i køleskabet i min. 2 timer, gerne natten over. Når dåsen nu åbnes, vil du have lavet den lækreste cremet karamel. Karamellen skal eventuelt piskes med et mini piskeris eller en gaffel for at fjerne eventuelle “klumper”. Før den bruges skal den være stuetempereret og det kan godt tage noget tid.

Karamellen kan bruges til mange andre ting end kagen, fx. til at fylde i hindbær.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 19.01.26

2) Lav nu kagen. Smøret smeltes. Den hvide chokolade smeltes over et vandbad eller meget forsigtigt i mikroovnen.

3) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en “let og luftig” masse.

4) Kom smøret i dejen og vend rundt. Kom dernæst chokoladen i dejen og vend rundt.

5) Kom dejen i en form hvor hindbær er lagt i rækker.

image

6) Bag kagen ved 190 C i ca. 30-35 minutter (Den vil blive brun på toppen). Stik en gaffel ned i kagen for at fornemme om kagen er gennembagt. Køl bunden helt ned før karamellen sprøjtes/kommes på. Sæt den eventuelt i fryseren.

7) Skær kagen ud i 10 stykker (Jeg skærer kanterne af først, men kanterne kan sagtens spises, det er kun for udseendet). Der skæres lige midt i hindbærrækkerne. Sprøjt karamellen på toppen af kagerne og stil dem på køl i minimum en time. Kagerne kan eventuelt pyntes med hindbær, chokolade eller hvad du lige har af smukt pynt.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 19.01.37

Serveringsforslag: 

Da jeg serverede de smukke kager, havde jeg også lavet en hjemmelavet hindbæris. Denne is kan både laves med og uden ismaskine … dog naturligvis nemmest med maskine.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 20.03.52

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

14 kommentarer

  • Monika

    Hej,
    Skal kagen bages på varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej Mie. Lækker opskrift 🙂
    Skærer du kagen ud INDEN du sprøjter karamel på? Og har du kage MED karamel i køleskabet, så du faktisk serverer kagen direkte fra køl?
    Synes det er sjældent en kage skal serveres kold, så undrede mig bare.
    Hilsen Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Anne
      – Ja, kagen skæres ud i stykkerne inden karamellen kommes på.
      – Ja, kagerne sættes på køl med karamellen (minimum en time, gerne mere).
      – Ja, kagerne serveres kolde.

      Så du havde forstået det helt korrekt.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

    Hej igen.
    Kan man putte den kondenserede mælk til karamellen i et syltetøjsglas i stedet for metaldåsen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Det kan jeg lige så godt være ærlig og sige, at det ved jeg ikke. Jeg har aldrig prøvet det.
      Mit bud er, at det kan man IKKE. Metal er jo varmeledende, så vil tro den effekt ville mangle i et glas.
      Men hvorfor ikke bare gøre det i metaldåsen?

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette christensen

    Nøj en lækker opskrift!
    Kan man godt bruge frosten hindbær eller vil det give for meget væske til kagen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Henriette
      Jeg vil tro, at de godt kan væske lidt for meget, hvis de kommes i frosne.
      Men hvis nu de bliver optøet først og lagt på noget sugende papir, så vil jeg tro det sagtens kan lade sig gøre.
      Nedfrosne bær er lidt mere sure end friske, det skal du måske være opmærksom på.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

    Næh, hvor lækkert!
    Hvilken størrelse form har du brugt til denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Julieane

      Jeg bruger en form på ca. 21 x 25 cm. Det er lidt et skævt mål, men så længe din form har ca. samme areal, så er alt jo fint.
      Hvis man vil bruge en rund springform passer en Ø23.

      Håber det kunne hjælpe lidt.

      Med venlg hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan

    Hvad er det for noget fin pynt du har på kagerne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Den runde kugle er en bronze chkolade-/lakridskugle fra Lakrids by johan bülow
      Den lange skive er tyndtskåret Dulcey chokolade fra Valrhona – Men her kan almindelig hvid chokolade jo også sagtens bruges.
      Og ja, så er der et hindbær.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Virkelig lækker og nem opskrift! Min karamel flød desværre bare fuldstændig ud da jeg sprøjtede den på kagerne, selvom jeg brugte en lille tyl 👎🏻 har du din karamel på køl inden du sprøjter den på?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Eva
      Dejlig du kunne lide opskriften.

      Nej, jeg har den ikke på køl i køleskabet, men den er kølet fuldstændig ned til stuetemperatur. Og så køler jeg den ned sammen med kagen, når den er sprøjtet på toppen.
      Hvis hele dåsen ikke har været dækket fuldstændig i de 4 kogetimer, eller vandet ikke har kogt i alle 4 timer, kan det have en afgørende betydningen for konsistensen af karamellen.
      Men hvis du har sørget for alt i de de 4 kogetimer, ladet den trække i en time, og kølet den helt ned til stuetemperatur, så ved jeg simpelthen ikke hvorfor den ikke er blevet fast nok.
      Måske det bare har været en uheldig kondenseret mælk, for min har altid været fin og fast, når dåsen er blevet åbnet.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hindbæris (med og uden ismaskine)