OREO-Chocolate-Cake

Mangler i en lækker dessert, som får gæsternes munde til at løbe i vand? Så er dette en sikker vinder!
Kan man overhovedet komme i tanke om en bedre blanding end verdens bedste småkage, OREO, verdens bedste opfindelse, chokolade, toppet med lækkerier fx. jordbær – Nej, det må siges at være toppen af poppen samlet i en eneste lille kage.
Det bedste er det hele er, at den egentlig ikke er særlig svær og ikke tager ret lang tid at forberede.
Ingredienser til en kage (ca. 8-10 personer):
- OREO – ca. 300 g (2 pakker)
- Smør – 100 g
- Mælkechokolade – 200 g
- Mørk chokolade – 100 g (ikke det helt mørke chokolade, men almindelig mørk)
- Fløde 38% – 2 dL
- Evt. Jordbær eller andet lækkert til pynt
Fremgangsmåde:
1) Blend alle OREO’erne til smuller. Smelt smøret og blend dette sammen med det blendet OREO. Kom massen i en smurt kageform (ca. 12 x 35 cm) og mas det med en ske, så det dækker hele formen. Stil formen i fryseren, mens chokolademassen laves.
2) Opvarm fløden (skal ikke komme i kog) og hæld det varme fløde udover chokoladen. Lad de stå i 2 min. Rør derefter blandingen til en jævn masse.
3) Tag OREO-bunden ud af fryseren og hæld chokolademassen i. Hvis du ønsker at pynte med jordbær som på billede 2, skal de på/i nu, så de sætter sig lidt nede i kagen. Hvis du ønsker at pynte ovenpå kagen med bær/chokolade som på billede 1, så vent til kagen er kølet ned.
4) Stil kagen på køl i min. 4 timer (gerne mere) før servering.
Severingsforslag:
Kagen kan sagtens serveres for sig selv. Men hvis man som mig, elsker at forkæle sine gæster lidt ekstra, kan man servere den med en omgang vaniljeis. Kagen er ret “tung” i sig selv, så is passer perfekt til at friske den lidt op.
Velbekomme!
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu