Waldorfsalat ... 1 sund version og 1 traditionel version

Kartoffel-firkanter

Kartoffelfirkanter 1Dette er en lidt alternativ version af kartoffelmos. Disse små kartoffelfirkanter, der er lavet af kartoffelmos, smager super lækkert, har en sprødt skorpe, og ser langt mere indbydende ud end en almindelig klat mos.

Prøv dem – De er så lækre!

Ingredienser til ca. 4-6 personer: 

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. smør
  • Salt + peber

 

Fremgangsmåde: 

1) Skræl kartoflerne og kog dem i godt saltet vand. De er færdige med at koge ligeså snart der kan stikkes en gaffel igennem. Så hold øje, de må ikke blive overkogt – så hellere de har fået en smule for lidt.

2) Hæld vandet fra kartoflerne. Kom smør og creme fraiche ned til kartofler og mos med en gaffel til en grov mos. Der skal stadig være gode stykker kartofler i mosen.

3) Kom mosen i en form belagt med bagepapir og pres det mest muligt. Kom det i køleskabet i minimum 2 timer eller indtil det er kølet helt ned og er blevet fast.

Kartoffelfirkanter 2 Kartoffelfirkanter 3

4) Tag mosen ud fra køl og op af formen. Skær nu mosen ud i små firkanter (den størrelse du ønsker).

5) Steg kartoffelfirkanter på en pande med forholdvis høj varme. Panden skal have godt med smør på, så de får en lækker sprød skorpe.

Kartoffelfirkanter

Serveringsforslag: 

Jeg serverede dem til en omgang lækker indbagt svinemørbrad. Men de kan naturligvis bruges til alle andre retter man normalt vil servere kartofler eller kartoffelmos til.

Inbagt svinemørbrad

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

1 kommentar

  • An fascinating discussion is value comment. I feel that you must write extra on this matter, it may not be a taboo
    topic but generally individuals are not enough to spsak on such
    topics. To the next. Cheers

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Waldorfsalat ... 1 sund version og 1 traditionel version