Fødselsberetning - Igangsættelse 37+0

Sommerkylling med stegte grøntsager & bulgur

Let og lækkert sommermad!

Det bliver ikke meget nemmere (eller smukkere) end det her. Hvis ´ mangler en super lækker og hurtiglavet sommer-ret, der både kan bruges til hverdagsmad og til gæster, så er det her et rigtig godt bud.

Ingredienser og fremgangsmåde (4 personer):

Bulgur:

  • Bulgur til 4 personer, læs på pakken.
  • evt. 1 spsk. smør (kan sagtens undværes)

Følg pakkens anvisning om kogetid og mængder vand/salt. Det kan variere fra variant til variant. Når bulguren er færdigkogt røres evt. 1 spsk. smør rundt i.

OBS: Der kan som alternativ til bulgur bruges: Ris, couscous, perle couscous, hvedekerner eller andet tilbehør du kunne have lyst til fx. salater som Blomme-/bærsalat på spinatbund eller Grønkålssalat m. mango, granatæble, mandler.

Kyllingefileter med tomat & cremefraiche:

(Kyllingerne uden tomat-topping, der også ses på billederne er blot drysset med lidt grill-krydderi).

  • 4 kyllingefileter
  • ca. 1,5 dåse hakkede tomater (gerne med basilikum og hvidløg)
  • 2,5 dL cremefraiche (alternativ hytteost)
  • Salt og peber
  • evt. frisk timian til toppen (kan sagtens undværes)

Fordel ligeligt hakkede tomater ovenpå de 4 kyllingefileter og kom dem i en forvarmet ovn på 200 C varmluft i ca. 10 minutter. Efter 10 min. i ovnen fordel da ligeligt creme fraichen ovenpå og giv dem endnu 10 minutter. Hvis kyllingefiletterne er meget store, giv dem da et par minutter ekstra i ovnen for en sikkerhedsskyld.

OBS: Disse kyllingefileter kan naturligvis også tilberedes på grillen. 

Når kyllingerne er bagt, kom da evt. lidt friske urter på toppen. Jeg kom frisk timian på.

Grønsagerne:

  • 1 pakke champignon
  • 2 rødløg
  • 1 bundt asparges
  • 3 peberfrugter (gerne gul, rød, orange – de 3 kan man få i en pakke)
  • Lidt fedtstof til stegning
  • Salt og peber

Skær alle grøntsagerne ud i moderate stykker. Start med at stege champignonerne og løgene i lidt fedtstof. Smør er absolut at foretrække, men olie eller margarine kan sagtens bruges også. Steg champignon og løg til de er næsten færdige. Kom da asparges og peberfrugter på panden og steg videre indtil de er møre men dog stadig har lidt bid i.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fødselsberetning - Igangsættelse 37+0