Theodors første måned + Baby-Billede-Spam!

Sukkerfri “sund” skyrkage

Skærmbillede 2016-10-02 kl. 06.50.59

Den her kage er simpelthen for god til at være sand – Lækker, nem, hurtig og ret sund.

Forleden havde jeg en stor bøtte vaniljeskyr, der meget snart skulle spises, stående i køleskabet. Vi kunne på ingen måde nå at få den spist, så min hjerne gik naturligvis meget hurtigt i kagetanker. Vi fik gæster dagen efter, og da de spiser meget sundt, vil det være super oplagt at lave en “sund” kage til dem … så jeg gik i gang i køkkenet med hvad jeg lige havde i skabene.

Når jeg skriver kagen er “sund”, er det set i forhold til andre kager. Det er klart, at man sagtens kan finde noget, der er sundere end denne kage. Det er især bunden, som er liiiidt ulovlig.

 

Ingredienser: (Jeg bruger en springform på Ø22)

Bund: 

  • 125 g smør
  • 250 g Sukkerfrie digestive (eller bare almindelig digestive) – Sukkerfri digestive kan være svære at finde, nogle MENY butikker har dem. Alternativ brug andre sukkerfrie kiks som fx. disse

 

Smelt smøret og knus kiksene rimelig fint (jeg kommer dem i en frysepose og tæsker dem med en kagerulle). Bland smør og kiks grundigt sammen. Kom kiksemassen i en springform og mas kiksemassen ned i formen med en ske. Kom bunden på køl imens skyrmassen laves.

 

Skyrmasse: 

  • 1 bøtte (1 kg) vaniljeskyr (jeg bruger denne fra Cheasy)  OBS: tag skyren ud af køleskabet ca. 3-4 timer før du laver kagen, da den ikke må være for kold.
  • 1 vaniljestang
  • 4 tsk. flydende sødemiddel (jeg bruger flydende Stevia). Dette kan undværes, hvis man ikke vil have så sød en kage men mere “syrlig” og frisk. 
  • 4 blade husblas

 

Kom husblas i koldt vand i 5-10 min. Tag vaniljekorn ud af vaniljestangen. Bland vaniljekorn og sødemiddel i skyren. Vrid husblasen fri for det kolde vand og smelt det over et vandbad. I det smeltede husblas kommes 2 spsk. skyr og der røres rundt. Bland nu husblasblandingen grundigt i resten af skyren. Kom skyren ovenpå kiksebunden og køl den i minimum 4-5 timer, gerne natten over. Den kan kommes lidt i fryseren for at speede processen op, men den må ikke begynde at fryse til.

 

Bærglaze: 

  • 300 g frosne brombær (eller andre bær fx. blåbær eller hindbær)
  • 4-5 tsk flydende sødemiddel
  • 4 blade husblas

 

Kom de frosne bær i en gryde og giv dem et opkog i ca. 10 min. Si nu saften fra bærrene. Du må ikke mase bærrene gennem sien, for så bliver glazelaget “grynet”, saften skal selv løbe gennem sien.  Kom husblas i koldt vand i 5-10 min. Vrid husblasen fri for det kolde vand og kom det i det varme frugtsaft. Rør rundt til husblassen er opløst. Du skal have 4 dL frugtsaft, kom lunkent vand i saften indtil de 4 dL rammes. Lad nu bærsaften køle ned til ca. stuetemperatur før det hældes forsigtigt over kagen. Kagen stilles på køl i ca. 2 timer til toppen er stivnet helt.

Tag nu kagen ud af springformen og server en lækker kage med god samvittighed på sundhedskontoen.

2016-10-01 11.41.42

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

 

   

2 kommentarer

  • Emma

    Den ser så lækker ud! Hvad er holdbarheden på kagen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Emma

      Det er meget enkelt: Kagens holdbarhed svarer til skyrens holdbarhed. Så kig på skyrbøtten, før du smider den ud. Kagen skal selvfølgelig være på køl og overdækket, før man kan regne med den dato.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Theodors første måned + Baby-Billede-Spam!