Fuldkornsbrød - Sprødt og luftigt

Vi skal bygge hus!

OBS: Kig ikke på have/fliser på tegningerne. Det er kun selve byggeriet, der er tegnet korrekt.

Endelig er det officielt! 

Puha det var været en lang process vi har været igennem for at ende, hvor vi er i dag. Faktisk købte vi grunden, vi vil bygge vores kommende hjem på helt tilbage i Maj 2018 – Ja, knap 1,5 år siden!

Vi fik lov at købe grunden (med et ældre hus på) i Risskov, Aarhus, før vi havde solgt min elskede by-lejlighed, som vi boede i.

Men vi kunne ikke begynde at rive det gamle hus ned eller bygge det nye drømmehus op, før lejligheden var solgt. Denne process tog en del længere tid, end vi havde forventet, faktisk tog det knap 1 år (10,5 måned). Det var en forfærdelig lang ventetid – og ja, en dyr ventetid, med både en lejlighed og en ret dyr grund, der skulle betales til.

Vi havde selvfølgelig brugt ventetiden på at få tegnet vores drømmehus af en arkitekt, og havde været ude og hente priser hjem fra forskellige byggefirmaer. Hold nu op en JUNGLE! Jeg synes det var en forfærdelig proces! Man er helt grøn og har ikke nogen erfaring i, hvad ting skal koste, hvad der er vigtigt at prioriterer eller hvilke firmaer der er troværdige. Det eneste vi var sikre på var, at vi vil have ét og kun ét firma til at stå for hele entreprisen, så vi ikke selv skulle stå for noget.

Lang historie kort, så er vi endt med at gå med Menzer&Kristensen, som virkelig har ydet en fantastisk service, og som det næste halve år skal forvandle vores drømme på papir til virkelighed. De har brugt utallige mange timer på at få rådgivet omkring og korrigeret arkitekttegningen, så det passede til det budget vi kom med, og alle de større og mindre detaljer i huset vi drømte om … og der var mange! Huset ligner stadig overordnet arkitektens tegning, indretning af huset ligner stadig overordnet arkitektens tegning, og helhedsindtrykket af huset er fuldstændig lige så lækkert som arkitekten tegning – Faktisk tror jeg, at det vi er endt med er endnu bedre end den oprindelig arkitekttegning. Så tak til jer Menzer&Kristensen for at holde os og alle vores skørre ideer og ændringer ud!

Netop som vi troede at vi havde lagt sidste hånd på vores tegninger, fik vi en ret træls besked. Jordbundprøverne var ikke helt, som vi havde håbet. Det viste sig, at der lå rigtig meget muld og at man dermed skal grave rigtig langt ned, før man kommer ned til funderbart underlag. Vi fik et overslag på en ekstraregning på intet mindre end 400.000 kr. for ekstra fundering og jordarbejde. Jeg vil skynde mig at skrive, at det ikke er Menzer&Kristensen’s skyld, og det ikke er deres pris på ekstra fundering men gravningsarbejdet der er vanvittigt dyrt.

Nå, hvad gør den kloge. Vores hus kostede det, som vi måtte bygge for, så vi kunne ikke bare ligge 400.000 kr. ekstra i puljen. Derfor valgte vi at nedprioritere og slette tagterrassen i første omgang. Vi har små børn de næste mange år, så vi får den nok alligevel ikke brugt så meget, men vil tilbringe tiden udenfor i haven. Så terrassen var ikke et must have men mest af alt et nice-to-have. Vi må se om nogle år, om vi skal have en tagterrasse på, eller vi egenligt ikke har brug for den.

Vi fik i går byggetilladelsen på vores 275 m2 drømmehus + 42 m2 integreret garage, og derfor kan jeg nu endelige med sikkerhed vise jer, hvad min lille familie skal bo i de næste mange mange år.

I får lov at følge byggeprocessen her på bloggen og nok endnu mere på instagram. Det næste bygge-indlæg kommer nok til at handle om nedrivningen af det gamle hus – Og det har vi faktisk allerede fået gjort.

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fuldkornsbrød - Sprødt og luftigt