Mocca-flødeboller på browniebund og overtrukket med Gold chokolade

Blåbær flødeboller med hvid chokolade og lakridsknas

Guf guf guuuuuuufff!

Det her noget af det mest geniale, der længe er kommet ud af mit køkken og ind i min mund.

Jeg lover jer – Det her er flødeboller,  der smager hamrende genialt! De kan både laves med neutralt skum eller med bær-skum.

Ingredienser:

BUNDE:

  • 300 g Marcipan

Fremgangsmåde:

1) Skær marcipanen ud i 10 runde skiver på ca. 0,5 cm

2) Bag bundene i ca. 6 min. ved 175 C varmluft og lad med køle helt ned.

SKUM:

  • 125g sukker.
  • 1 Vaniljestang
  • 60 g glukosesirup
  • 75 g æggehvider (pasteuriseret anbefales)
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 spsk. blåbærpulver (kan undværes, så får man almindelig skum)

Fremgangsmåde:

1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges derefter ved middelvarme i ca. 3 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.

2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.

3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstant piskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).

4) Til sidst tilsættes smag af blåbær, hvis det ønskes. Pisk skummet med blåbærpulver og smag til – alt efter styrken på dit pulver, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose (gerne med en flødebolletyl). Har du ikke en sprøjtepose eller tyl, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne. 

5) Sprøjt skum ud på hver bund – Det kan være lidt svært.

CHOKOLADE:

  • ca. 400-500g hvid chokolade (der vil være meget til overs, men sådan er det med flødeboller)
  • ca. 50 g kakaosmør (læs den præcise mængde på pakkens vejledningen)
  • evt. lakridsknas

Fremgangsmåde:

1) Temperer den hvide chokolade sammen med kakaosmøren.

2) Kom det i en kop, som har en god højde og tilsæt lakridsknas.

3) Dyb flødebollerne ned i koppen. Når alle flødebollerne er dyppet en gang, kan du vurdere, om du vil dobbeltdyppe – Det gjorde jeg.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mocca-flødeboller på browniebund og overtrukket med Gold chokolade