Forskellige flødeboller m. Gold, Ruby og Lime chokolade

Guf guf guuuuuuufff!
Noget der aldrig fejler ift. til glæde i munden – Ja det er flødeboller!
…
Ingredienser til ca. 10 flødeboller:
BUNDE:
Vælg evt. mellem:
- Karamelkiks
- Belgiske vafler (købt færdiglavet og stukket ud i runde forme)
- Digitive kiks (stukket ud i runde forme)
SKUM:
- 125g sukker.
- 1 Vaniljestang
- 60 g glukosesirup
- 1/2 dL vand
- 75 g æggehvider (pasteuriseret anbefales)
- 1 knivspids salt
Tilvalg – Vælg evt. mellem:
- 1-2 spsk. bærpulver + evt. friske hindbær
- 1-2 spsk. kaffepulver
Fremgangsmåde:
1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen, vand og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges derefter ved middelvarme i ca. 3 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.
2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.
3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstant piskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).
4) Til sidst tilsættes evt. smag af bær eller kaffe, hvis det ønskes. Pisk skummet og smag til – alt efter styrken på dit pulver, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose (gerne med en flødebolletyl). Har du ikke en sprøjtepose eller tyl, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne.
5) Sprøjt skum ud på hver bund – Det kan være lidt svært. Hvis du vil have et bær ind i skummet, så sæt det fast med lidt skum og sprøjt så skum ud over.
CHOKOLADE:
- ca. 400-500g chokolade – Jeg lavede en portion af hver med Callebaut Ruby, Gold og Lime.
- ca. 50 g kakaosmør (læs den præcise mængde på pakkens vejledningen)
TOPPING:
Vælg evt. mellem:
- Mona Lisa Popping Candy
- Frysetørret hindbær
- Lakridsknas
Fremgangsmåde:
1) Temperer chokoladen sammen med kakaosmøren.
2) Kom det i en kop, som har en god højde.
3) Dyb flødebollerne ned i koppen – Drys evt. med det topping du ønsker.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu