Pastasalat - 3 forskellige smagsvarianter

“Kuglefest” med hvid chokolade og hindbær

skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-38skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-53

Så bliver det da ikke meget smukkere!

Jeg lavede med stor succes og begejstring fra gæsterne denne lækre dessert til nytår 2016. Jeg savnede den lidt, så besluttede mig for at kaste mig ud i den igen til min fødselsdag her i ugen løb – Og ja, det var heldigvis med samme succes. Det er altså bare en verdensklasse dessert!

Ingredienser: (4 personer) 

  • 300g hvid chokolade (man bruger nok kun 200-250g, men det er altid godt med ekstra, når man skal temperere)
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 1 portion hjemmelavet hindbæris (alternativ køb 1,5 L bæris)
  • 1/2 L god vaniljeis
  • 200g Brownie lavet uden chokoladestykker i punkt 4. (Alternativ køb brownie)
  • 30g hvid chokolade (til krystalisseret hvid chokolade)
  • 30g sukker (til krystalisseret hvid chokolade)
  • 30g vand (til krystalisseret hvid chokolade)
  • Frysetørret hindbær
  • Friske hindbær
  • Små kys
  • Guldstøv

Forme og andet udstyr, der skal bruges:

Fremgangmåde: 

OBS: Alt kan laves i god tid, gerne dage før. Nogle af tingene skal laves minimum dagen før, andre kan også laves på dagen, men kræver en del tid!

 

1) Dagen før servering – Is og karamel:

– Start med at lave 1 portion hjemmelavet hindbæris (med eller uden ismaskine). Hvis du laver den på maskine, kom den da direkte i halvkugle silikoneforme på Ø60 og halvkugle silikoneforme på Ø50 og halvkugle silikoneforme på Ø30. Hvis du laver isen uden maskine, kom da isen i forme efter 4-5 timer, når isen har sat sig lidt, men ikke er helt stift endnu. Der skal laves 2 halvkugler pr. person pr. størrelse, altså 8 af hver størrelse.

– Kom vanilje is i halvkugle silikoneforme på Ø40, igen 2 pr. person – 8 stk.

 

2) Lav Brownie (uden stykker af 50g hvidchokolade, 50g mælkechokolade og 50g mørk chokolade, altså spring punkt 4 over). Når brownien er kølet helt ned, skæres den ud i små tern. Alternativ, køb da færdiglavet brownie.

 

3) Lav små marengskys af 1 æggehvide.

 

4) Chokoladekugler: 

–  Temperer 300g hvid chokolade og kom dem i halvkugle silikoneforme Ø80. Der skal laves 2 halvkugler pr. person, altså 8 stk. Lad chokoladen køle helt ned, før de tages ud af formene.

–  Halvdelen af halvkuglerne skal have lavet et hul, her bruger jeg en Ø5 metaludstikker, der dybbes i kogende vand for at blive varm. Forsigtig trykkes et hul i halvdelen af halvkuglerne. Og jeg understeger lige forsigtigt, ellers knækker du chokoladen. Metaludstikkeren skal dybbes i kogende vand og opvarmes flere gange for at lave et hul.

 

5) Lav krystalliseret hvid chokolade:  

– Hak 50g hvid chokolade nogenlunde fint. Bland 50g sukker og 50g vand i en lille gryde og lad det koge op. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen i sukkermassen. Når temperaturen når 130° C hælder du chokolade i og pisker kraftigt med en elpisker. Der dannes nu krystalliseret chokolade. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

– Der vil være en del overskydende krystalliseret hvid chokolade, men det er nærmest umuligt at lave en mindre portion.

 

6) Samling af iskugler (min. 1 time før servering, meget gerne før)

– Gør en bageplade varm.

– 2 ishalvkugler i samme størrelse lægges hurtig på den varme bageplade, og samles derefter. Dette gøres med alle halvkuglerne og kommes derefter tilbage i fryseren som hele iskugler.

 

7) Samling af chokolade og pyntning: Dette step skal gå ret hurtigt, da isen ellers smelter.

Hav en varm flade (fx. bageplade) klar.

– I bunden af chokolade halvkuglen uden hul kommes ca. 1 spsk. hindbærmarmelade.

– Kom Ø60 iskuglerne ovenpå og mas dem så meget som muligt ned i marmeladen.

– Chokoladehalvkuglerne med hul i kommes hurtigt over på en en varm bageplade (en ad gangen) og samles med den anden halvdel.

–  Læg resten af iskuglerne på de tallerkner du ønsker at servere på. Hvordan du ligger dem er op til dig, du kan på billederne se, hvordan jeg gjorde.

-Nu pyntes med friske hindbær, små browniestykker, små kys, krystalliseret hvid chokolade, frysetørret hindbær og guldstøv.

Og så er der kun tilbage at servere for gæsterne og få den vildeste reaktion!

skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-25skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-46

Resten af nytårsmenuen: 

Foretten bested af:

Efterfulgt af den lækre hovedret:

2017-01-01-11-28-21

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

2 kommentarer

  • Mathias

    Hvordan får du lavet chokoladekuglerne uden af den flydende chokolade bare falder til bunden i formene? Jeg synes jeg overholder temperatur mv, men det falder bare til bunds😩

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Mathias

      Chokolade kan varierer meget, jeg har faktisk også oplevet det. Hvis jeg oplever der, så smører jeg et første chokoladelag tyndt i formene og kommer dem på køl, derefter smører jeg igen et tynd lag, men kun på kanterne, da bunden jo er fin tyk. Kommer dem på køl igen selvfølgelig og vupti, super fine skaller.
      Giver det mening?

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pastasalat - 3 forskellige smagsvarianter