Oksemørbrad m. lækkert tilbehør

“Kuglefest” med hvid chokolade og hindbær

skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-38  skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-53

Ingredienser: (4 personer) 

  • 300g hvid chokolade (man bruger nok kun 200-250g, men det er altid godt med ekstra, når man skal temperere)
  • 1 dåse karamel af chokolade kondenseret mælk (alternativ almindelig kondenseret mælk)
  • 1/2 portion hjemmelavet hindbæris (alternativ køb en bæris)
  • 1/4 L god vaniljeis
  • 200g Brownie lavet uden chokoladestykker i punkt 4. (alternativ køb brownie)
  • 30g hvid chokolade (til krystalisseret hvid chokolade)
  • 30g sukker (til krystalisseret hvid chokolade)
  • 30g vand (til krystalisseret hvid chokolade)
  • Frysetørret hindbær
  • Friske hindbær
  • Små kys
  • Guldstøv

 

Fremgangmåde: 

OBS: Alt kan laves i god tid, gerne dage før. Nogle af tingene skal laves minimum dagen før, andre kan også laves på dagen, men kræver en del tid!

1) Dagen før servering – Is og karamel:

– Start med at lave 1/2 portion hjemmelavet hindbæris (med eller uden ismaskine). Hvis du laver den på maskine, kom den da direkte i halvkugle silikoneforme på Ø60 og halvkugle silikoneforme på Ø50 og halvkugle silikoneforme på Ø30. Hvis du laver isen uden maskine, kom da isen i forme efter 4-5 timer, når isen har sat sig lidt, men ikke er helt stift endnu. Der skal laves 2 halvkugler pr. person pr. størrelse, altså 8 af hver størrelse.

– Kom vanilje is i halvkugle silikoneforme på Ø40, igen 2 pr. person – 8 stk.

– Lav karamel af den kondenseret mælk. Dåsen med den kondenseret mælk kommes uåbnet ned og småkoge i en gryde med låg i 4 timer. Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket med småkogende vand i de 4 timer – både for at alt mælken bliver til karamel men også for at undgå dåsen eksploderer. Tag dåsen op af vandet og lad den stå og afkøle i 1 time. Når dåsen nu åbnes, vil du have lavet den lækreste cremet karamel. Før den bruges skal den være stuetempereret og det kan godt tage noget tid.

2) Lav Brownie (uden stykker af 50g hvidchokolade, 50g mælkechokolade og 50g mørk chokolade, altså spring punkt 4 over). Når brownien er kølet helt ned, skæres den ud i små tern.

3) Lav små marengskys af 1 æggehvide.

4) Chokoladekugler: 

–  Temperer 300g hvid chokolade og kom dem i halvkugle silikoneforme Ø80. Der skal laves 2 halvkugler pr. person, altså 8 stk.

–  Halvdelen af halvkuglerne skal have lavet et hul, her bruger jeg en Ø5 metaludstikker, der dybbes i kogende vand for at blive varm. Forsigtig trykkes et hul i halvdelen af halvkuglerne. Og jeg understeger lige forsigtigt, ellers knækker du chokoladen. Metaludstikkeren skal dybbes i kogende vand og opvarmes flere gange for at lave et hul.

5) Lav krystalliseret hvid chokolade:  

– Hak 50g hvid chokolade nogenlunde fint. Bland 50g sukker og 50g vand i en lille gryde og lad det koge op. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen i sukkermassen. Når temperaturen når 130° C hælder du chokolade i og pisker kraftigt med en elpisker. Der dannes nu krystalliseret chokolade. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

– Der vil være en del overskydende krystalliseret hvid chokolade, men det er nærmest umuligt at lave en mindre portion.

6) Samling af iskugler (min. 1 time før servering gerne før)

– Gør en bageplade varm.

– 2 is halvkugler i samme størrelse lægges hurtig på den varme bageplade, og samles derefter. Dette gøres med alle halvkuglerne og kommes derefter tilbage i fryseren som hele iskugler.

7) Samling af chokolade og pyntning: Dette step skal gå ret hurtigt, da isen ellers smelter.

Hav en varm flade (fx. bageplade) klar.

– I bunden af chokolade halvkuglen uden hul kommes ca. 2 spsk. karamel.

2016-12-31-22-37-53

– Kom Ø60 iskuglerne ovenpå og mas dem så meget som muligt ned i karamellen.

– Chokolade halvkuglerne med hul i kommes hurtigt over på en en varm bageplade (en ad gangen) og samles med den anden halvdel.

–  Læg resten af iskuglerne på de tallerkner du ønsker at servere på. Hvordan du ligger dem er op til dig, du kan på billederne se, hvordan jeg gjorde.

-Nu pyntes med friske hindbær, små browniestykker, små kys, krystalliseret hvid chokolade, frysetørret hindbær og guldstøv.

Og så er der kun tilbage at servere for gæsterne og få den vildeste reaktion!

skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-25skaermbillede-2017-01-04-kl-12-54-46

Resten af nytårsmenuen: 

Foretten bested af:

Efterfulgt af den lækre hovedret:

2017-01-01-11-28-21

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Oksemørbrad m. lækkert tilbehør