Lækker nem salat - Spinatbund m. avokado, syltede rødløg, feta og peanuts

Lækkert pita fyld – Og tips til de lækreste pitabrød.

Skal der være fest, så lad der være Pita-fest!

Mange forbinder pita med en omgang dåsetun, strimmel skinke og en omgang Thousand Island fra tube. Men det behøver det altså overhovedet ikke at være. Herhjemme er vi blevet helt vilde med pita, og serverer det faktisk også gerne, når vi får gæster. Det behøver nemlig ikke være en kedelig spise, for hvis man lige giver den et ekstra pif, ja så står man med noget af det lækreste mad!

Det bedste er, at sådan en lækker omgang, som du ser på billedet er super nemt at lave. Du kan vælge at lave det meste selv, men du kan også sagtens købe det meste, uden at det betyder kvaliteten bliver ringere. Jeg indrømmer det gerne: Med to små børn, så køber jeg mig også gerne til meget af det.

Se videoen af det lækreste pitabord HER!

Inspiration til pita fyld:

Kød:

  • Sprød kylling vendt i mel og kyllingekrydderi eller karry

Skær 2 kyllingefileter ud i små mundstykker. Kom 6 spsk. mel og 2 spsk. kyllingekrydderi eller karry i en frysepose. Kom derefter kyllingestykkerne i posen og ryst den, så melen fordeler sig jævnt rundt om kyllingen. Lad kyllingen ligge 5 min. i melen før det steges. Tak kyllingestykker op af posen og steg dem i godt med smør på en pande ved middelhøj varme. Dette giver en super lækker mør kylling med en masse smag i “paneringen”.

  • Falafel (enten hjemmelavet eller købt)

Jeg laver altid falafler med færdigblandinger fra supermarkedet. Oftes skal man bare tilsætte vand og så tilberede dem efter anvisningen. Det er super nemt og smager som de lækreste hjemmelavet falafler … bare uden alt besværet.

Hvis du køber dem færdiglavet, så kan du nemt opvarme dem og få dem lækre sprøde ved at komme dem ned i ca. 1-2 min. i varmt olie – Altså friture dem. Jeg bruger bare en gryde med fritureolie i.

Ekstra fyld:

  • Mango
  • Ærter
  • Agurk
  • Avokado
  • Peberfrugt
  • Forårsløg
  • Friske spinatblade
  • Ristede cashew nødder (alternativ ristede mandler, hasselnødder, peanuts eller pinjekerner)
  • Syltede rødløg (2 store rødløg, 2-3 dL lager eddike, 2/3 dL sukker – Skær rødløgene ud i skiver. Kom eddike og sukker i en gryde og bring det i kog. Hæld eddikeblandingen i et stylteglas eller et andet tæt glas. Kom rødløgene i glasset, og stil det på køl i minimum ca. 24 timer)

Dressinger: 

Pita-brødet:

Det kunne selvfølgelig være fint, hvis jeg kunne give jer verdens bedste opskrift på et pita brød, men lige præcis pitabrød laver jeg meget sjældent selv, og det er der en eneste grund til:

Netto har verdens LÆKRESTE pitabrød, så jeg gider ganske enkelt ikke selv stå at bakse med noget, som jeg kan købe og som er fuldstændig perfekt!

  • Netto premieur Græske hvede pitabrød – 4 stk. 20 kr.

Ekstra tilbehør: 

Man behøver sådan set ikke mere end alt det, jeg allerede har beskrevet. Men når vi får gæster, så smækker jeg altid lige lidt pomfritter i ovnen også. På dette billedet ses:

  • Curley fries
  • Kartoffelkroketter
  • … med ketchup og mayonaise

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker nem salat - Spinatbund m. avokado, syltede rødløg, feta og peanuts