De lækreste små brownies m. choko-dulce

Små marengskager med vaniljecreme

Så yndige og lækre. 

Marengskager er den perfekte lille petit kage at servere, hvis man skal have tilfredsstillet den søde tand uden at blive bombet i maven … altså det kommer selvfølgelig an på, hvor mange man spiser.

De kan laves i lige præcis den størrelse du ønsker, alt fra små hapsere, som jeg lavede her til Valdemars barnedåb, til en stor lækker marengskage, som du fx. kan se HER.

Opskrift til 20 små marengs-hapsere: 

Bunde: 

  • Æggehvider fra 3 æg  (gem æggeblommerne til cremen)
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. citron- eller limesaft.

Creme: 

  • 1 lille stang vanilje (det er vigtigt den er af nogenlunde god kvalitet, ellers smager vaniljen ikke nok igennem)
  • 200 mL sødmælk
  • 25 g sukker
  • 2 æggeblommer  (brug gemte æggeblommer fra marengsbunden)
  • 1,5 spsk maizena
  • 175 mL piskefløde

Topping/Pynt:

  • Bær
  • Evt. lidt revet chokolade
  • ellers hvad du lige har af fint pynt

Fremgangsmåde: 

Bundene: 

1) Æggehviderne skal piskes stive. Når de kan bestå “vend-skålen-på-hovedet”, tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk igen indtil massen er glat og fast. Kom nu den sidste halvdel sukker og citrussaft i og pisk massen igennem igen (den sidste piskeomgang skal bare være en hurtigt omgang, pisk ikke alt for længe).

2) Fordel marengsmassen ud i 20 lige store klatter på et stykke bagepapir.

3) Sæt bundene nederst i ovnen i ca. 1,5-2 timer ved 120 C. Marengsbundene kan drille, så hvis de ikke slipper bagepapiret nogenlunde let, lad dem da få lidt ekstra tid i ovnen.

 

Cremen: 

1) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland mælk, 50 mL fløde og vaniljekorn i en gryde og giv det et opkog. Hold øje med det og rør jævnligt rundt, det må ikke brænde på!

2) Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt derefter under piskning den varme vaniljeblanding.

3) Hæld blandingen tilbage i en gryde og kog det op under konstant omrøring ved medium varme. Massen vil gå fra flydende til cremet lige pludselig, så vær tålmodig. Når det er en tyk creme, hæld den i en skål og lad den blive kold.

4) Pisk 125 mL fløde til skum og pisk derefter den kolde vaniljecreme i.

5) Når, og først når, du skal servere kagerne, skal cremen fordeles på bundene. Hvis du gør det før, bliver de til ren smat – Så vent! Opbevar cremen i køleskabet og bundene i en lufttæt beholder indtil kagerne skal serveres.

6) Pynt med det du ønsker. Bær og revet chokolade er en sikker vinder.

Det store kagebord:

Disse lækre marengskager var en del af det store kagebord til lille Valdemars barnedåb. Det var en af de kager, som der blev spist mest af. Faktisk var der kun 2 tilbage, da alle “gribbene” havde været igang … Men kagerne er også perfekte til den lette weekends-dessert, hvis man får gæster eller man bare skal hygge om familien.

Kagebordet indeholdte følgende lækkerier:

De store kager:

De små kager:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

De lækreste små brownies m. choko-dulce