Brombærsalat på spinatbund m. æble, granatæble, feta og peanuts

Klassisk Græsk Salat

skaermbillede-2018-01-21-kl-06-52-42

Klassikeren over alle klassikere!

Nej, opskriften på en omgang klassisk græsk salat er ikke opfindelsen på den dybe tallerken. Tilgengæld er denne salat bare så vanvittig lækker, at den fortjener sin plads her på bloggen.

Så, hvis du stadig ikke har helt styr på, hvad der hører sig hjemme i denne græske skønhed, så har du her ingredienslisten.

Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 4 tomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 glas brune oliven (gerne kalamata)
  • 250g puk feta (1/2 pakke)
  • Ca. 1/2-1 dL olivenolie (helst af god kvalitet)
  • Lidt tørret oregano

Fremgansmåde:

1) Skær agurk og tomater i mindre men rustikke stykker. Skær løget ud i tynde skiver. Skær feta ud i kvadrater. Hæld vandet fra olivene.

2) Bland agurk, tomat, løg og oliven sammen med olien. Til sidst vendes feta forsigtigt rundt i salaten, så den ikke smatter ud.

3) Drys til sidst med lidt oregano.

skaermbillede-2018-01-21-kl-06-52-24

Serveringsforslag:

Denne salat blev herhjemme serveret til et lækkert frokostbord i sidste weekend, men en græsk salat kan serveres til de fleste ting, så dette er bare til inspiration.

Menuen bestod af: 

Steak-sandwich m. langtidstilberedt flankesteak og mørbrad, tomat-/løgrelish, dijonmayo, citron-spinat og hjemmebagt smørstegt brød (som desværre ikke ses på billedet)

Grillede aubergines m. champignon, granatæble og pesto

Spinatsalat m. brombær, æble, feta og peanuts

Klassisk græsk salat

Romainesalat m. mozzarella, syltede peberfrugter, dressing og hjemmelavet brødcroutoner

2018-01-13-14-25-31

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Brombærsalat på spinatbund m. æble, granatæble, feta og peanuts