Romainesalat m. syltede peberfrugter, mozzarella/parmesan, dressing og hjemmelavet brødcroutoner
Noget så enkelt, men noget så lækkert!
Vi skulle have gæster og jeg havde egentlig planlagt at lave 2 andre salater. Men mit køleskab havde bare en masse rester, som jeg også gerne vil have brugt, og de rester endte i en 3. salat. Denne salat endte med at være den mest populære og blev spist rub og stub på trods af dens absolutte enkeltehed.
…
Ingredienser:
- 2 romaine salathoveder
- 1-2 mozzarellabøffer (Alt efter hvor meget mozarellaelsker du er)
- 50-70g tyndt skåret parmesanost
- 1 bøtte syltede fyldte røde peberfrugter med flødeost (Jeg køber dem færdiglavet. De står ofte sammen med tapasprodukter på køl fx. frisk pesto/humus) – Alternativ kan du bruge soltørrede tomater.
- Hjemmelavet brødcroutoner
Dressing:
- 1/2 bøtte creme fraiche 18% (2,5 dL)
- 1 tsk. dijonsennep
- 3 tsk. rødvinseddike
- 1-2 spsk. sukker
- 2-3 tsk. salt
- Friskkværnet peber
…
Fremgangsmåde:
1) Lav de hjemmelavede brødcroutoner
2) Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med sennep, sukker, eddike, salt og peber, så den smager lige præcis som du kan lide den.
2) Skær salthovederne forholdsvist groft ud. Skær også mozzarella ud i grove stykker. Skær parmesan ud i tynde stykker.
3) Bland salat og dressing sammen. Hæld ikke alt dressingen i med det samme, men vurder og der skal gemmes lidt ved siden af, eller om det hele skal i. Fordel salaten i en skål/fad og kom oste og peberfrugter i salaten. Drys til sidst med lidt brødcroutoner ovenpå.
4) Server gerne nogle ekstra brød croutoner ved siden af, så man selv kan tage den mængde, man ønsker.
Serveringsforslag:
Denne salat blev herhjemme serveret til et lækkert frokostbord i sidste weekend, men denne salat kan serveres til de fleste ting, så dette er bare til inspiration.
Menuen bestod af:
Steak-sandwich m. langtidstilberedt flankesteak og mørbrad, tomat-/løgrelish, dijonmayo, citron-spinat og hjemmebagt smørstegt brød (som desværre ikke ses på billedet)
Grillede aubergines m. champignon, granatæble og pesto
Spinatsalat m. brombær, æble, feta og peanuts
Romainesalat m. mozzarella, syltede peberfrugter, dressing og hjemmelavet brødcroutoner
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Asking questions are truly good thing if you are not understanding something totally, but this article presents good understanding
even.